Hlavní obsah

Nesplnili jsme náš cíl. Máme, co si zasloužíme, uznal kouč Portugalců Bento

Brasília

Portugalci sice porazili ve čtvrtečním duelu na MS Ghanu 2:1, ale jedou domů. Po Španělsku, Itálii a Anglii jsou dalšími z evropských gigantů, pro které fotbalový šampionát v Brazílii skončil. Odjíždějí smutní, ale vědí proč...

Foto: Jorge Silva, Reuters

Cristiano Ronaldo v duelu s Ghanou skóroval a také trefil břevno.

Článek

„Máme to, co jsme si zasloužili. Ve třech utkáních jsme nepodali výkon, jakého jsme schopni, takže to není, alespoň pro nás, žádné překvapení. Můžeme jen pogratulovat Německu a Spojeným státům k postupu a sami se zamyslet, co jsme mohli a měli udělat lépe," konstatoval kouč Portugalců Paulo Bento.

I podle něj bylo zřejmé, že se na celku podepsal první zápas s Německem. Prohra 0:4. "Podepsala se na nás i zranění. Především jsme se ale s debaklem nedokázali vyrovnat a nebyl ani čas něco vymyslet. Toto mužstvo má ale stále perspektivu. Otázkou je, zda se mnou či beze mne," dodal.

Hvězdný Cristiano Ronaldo tentokrát podal výborný výkon a byl vyhlášen Mužem zápasu. „Děkuji za ocenění, ale jsem smutný z toho, že jedeme domů. Nemá smysl se na cokoliv vymlouvat. Neodvedli jsme tady to, co umíme. To platí i o mně," konstatoval slavný CR7.

Jeho kolega z útoku Nani se přidal: „Jediné, co nás může trochu těšit, je fakt, že odjíždíme alespoň s jedním vítězstvím a tudíž se vztyčenou hlavou. Bylo to velice těžké utkání, ale pro úspěch jsme udělali maximum. Bohužel pro nás, přišel pozdě."

Hříšníci se mohou vrátit

Smutní jsou i Ghaňané. Kdyby zvítězili, postoupili by na úkor týmu USA. „Z vyřazení jsem pochopitelně smutný, ale v zápase jsem viděl i několik pozitivních momentů. Vytvořili jsme si hodně šancí, bohužel jsme je neproměnili, zatímco soupeř ty svoje ano. Máme mladý tým a za dva tři roky budeme ještě lepší," konstatoval kouč James Kwesi Appiah.

V utkání nemohl použít dvě velké hvězdy - Kevina-Prince Boatenga, který ho den před zápasem hrubě urazil, a Sulleyie Ali Muntariho, jenž měl dát dokonce pohlavek jednomu ze členů vedení výpravy. „Byli za své porušení norem mužstva vyloučeni z účasti na tomto šampionátu, ale nikoliv úplně z reprezentace. Pokud budou podávat kvalitní výkony, na které mají, mohou se do reprezentace vrátit. Tímto trestem vše skončilo a dál se k tomu nebudeme vracet. Záleží na nich," dodal Appiah.

Reklama