Hlavní obsah

Francouzům postup nestačí, Pogba vyhlíží souboj s Brazílií. Nigerijci soptili na rozhodčí

V prvním poločase vyslal parádní volej, brankář Enyeama mu výtečným zákrokem vzal gólovou radost. Deset minut před koncem osmifinálového zápasu s Nigérií však na Enyeamu francouzský záložník Paul Pogba vyzrál. Využil jeho chyby a poslal svůj tým do čtvrtfinále. Nigerijci se těžko smiřují s některými výroky amerického rozhodčího Marka Geigera.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Paul Pogba slaví svůj postupový gól, díky kterému Francie vyhrála osmifinálový duel MS s Nigérií.

Článek

„Nemám slov. Ten gól nás vysvobodil a přinesl velkou úlevu. Cítili jsme, že za námi stojí celá Francie, nechtěli jsme fanoušky zklamat. Jsem šťastný, že jsem k naší společné radosti přispěl. Je to jeden z nejsilnějších momentů mé kariéry," soukal ze sebe Pogba, který působí v Juventusu Turín.

Ve čtvrtfinále narazí Francie na lepšího z dvojice Německo - Alžírsko. Jasným favoritem jsou Němci, co by Pogba říkal tomuto souboji? „Proč bychom se měli bát Německa? Nebojíme se nikoho. Jsme národní tým Francie, budeme hrát na výhru s kýmkoliv," řekl Pogba s tím, že by rád na turnaji narazil na Brazílii.

„Vzpomínám si, jak jsem jako dítě sledoval zápas s Brazílií na šampionátu v roce 1998. Bylo by skvělé se znovu setkat," podotkl Pogba. Může se dočkat v semifinále, kde by na sebe oba týmy v případě úspěšného čtvrtfinále narazily.

Minimálně tam míří trenér Didier Deschamps. Francii dovedl jako kapitán k titulům mistrů světa i Evropy (1998, 2000), teď chce přivést tým ze země galského kohouta k triumfu na MS jako trenér. První krok udělali Francouzi postupem ze skupiny, v pondělí přidali druhý úspěšným osmifinále s Nigérií. "Jsme mezi osmi nejlepšími týmy turnaje, ale to nám nestačí. Chceme ještě dál!" ujistil Deschamps, že Francie si do Brazílie přijela pro medaili.

Nigerijci kritizovali rozhodčí

Těžce nesli vyřazení Nigerijci. Trenér Stephen Keshi si stěžoval na neuznaný gól Emmanuela Emenikeho z 19. minuty, po kterém americký sudí Mark Geiger signalizoval ofsajd. "Viděl jsem to několikrát, nic jsem ale neodhalil. Nebylo to porušení pravidel," hněval se Keshi, podle kterého Afričané sehráli dobrý zápas. "Měli jsme velkou smůlu, bohužel jsme neproměnili další šance," dodal.

Kouč nigerijských fotbalistů také nechápal některé ostré zákroky francouzských hráčů. Šlapák Blaise Matuidiho v druhém poločase na kotník Ogenyiho Onaziho odnesl francouzský středopolař jen žlutou kartou. "Na Onaziho tam byly hned dva tvrdé zákroky. Bude několik týdnů mimo hru," reagoval Keshi.

Reklama

Související témata: