Hlavní obsah

Portugalsko opouští MS s hlavami nahoře, řekl kapitán Ronaldo

Kapitán portugalských fotbalistů Cristiano Ronaldo byl po prohraném osmifinále mistrovství světa s Uruguayí (1:2) zklamaný, ale úřadující evropští šampióni se podle něj nemají za co stydět a ruský turnaj opouštějí s hlavami nahoře. Třiatřicetiletý kanonýr Realu Madrid však nepotvrdil, zda bude v reprezentaci pokračovat.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Portugalec Cristiano Ronaldo je v centru pozornosti i na mistrovství světa, to je pak hvězda ve svém živlu. Vůbec mu nevadí, že je vedle něj třeba popelnice, hlavně, že jsou vidět jeho svaly.

Článek
Fotogalerie

Portugalský obránce Pepe sice v 55. minutě dokázal odpovědět na brzký vedoucí gól Edinsona Cavaniho, ale útočník Paris St. Germain v 62. minutě svou druhou trefou sobotní zápas v Soči rozhodl.

"Musíme pogratulovat Uruguayi k postupu do čtvrtfinále. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas a možná si zasloužili víc. Ale ve fotbale vyhrává tým, který vstřelí víc gólů," řekl Ronaldo novinářům. "Odjíždíme s hlavami nahoře. Jako kapitán Portugalska vím, jak tvrdě jsme pracovali, a musíme být na tým hrdí," doplnil rodák z Madeiry.

Své čtvrté MS začal famózně, když ve šlágru se Španělskem (3:3) zazářil hattrickem a poté rozhodl o výhře 1:0 nad Marokem. V závěrečném utkání skupiny s Íránem (1:1) ale svou druhou penaltu na turnaji neproměnil a gól nedal ani Uruguayi. Ronaldo nepotvrdil, jestli v sobotu za Portugalsko hrál naposledy.

"Teď není čas mluvit o budoucnosti hráčů a trenéra. Jsem si jistý, že tento tým bude dál jedním z nejlepších na světě díky hráčské kvalitě a jednotě. Jsem šťastný, protože náš tým vždycky bojuje ze všech sil," prohlásil Ronaldo.

Přesvědčí CR7 touha po rekordu?

Portugalský kouč Fernando Santos doufá, že pětinásobný držitel Zlatého míče ještě reprezentační kariéru neukončí a k 154 odehraným zápasů přidá další. "Cristiano stále může dát fotbalu hodně. V září začíná Liga národů a doufáme, že bude s námi, aby pomohl mladším hráčům růst," uvedl Santos na tiskové konferenci.

Ronaldo se v Rusku stal s 85 góly nejlepším reprezentačním střelcem Evropy a druhým nejlepším na světě. Motivací k pokračování v národním týmu by pro něj mohlo být překonání rekordmana Alího Daeího, jenž za Írán nasázel 109 branek.

Reklama