Hlavní obsah

Neymarovi se vysmívá celý svět. Jeho simulování zesměšňují vtipálci, legendy ho mají po krk

Samara/Praha

Kvůli zlomenině nártní kůstky na mistrovství světa málem vůbec neodjel, na šampionátu už se ale propracoval do role očekávaného tahouna fotbalové Brazílie, které zařídil postup do čtvrtfinále přes Mexiko (2:0). Jenže hvězdný Neymar opět ukázal i svoji odvrácenou tvář, když svými hereckými etudami popudil fanoušky po celém světě. Na sociálních sítích to od nich schytává ze všech stran.

Foto: David Gray, Reuters

Neymar se po zákroku svíjí v bolestech.

Článek

Neymar proti Mexiku nejprve sám otevřel skóre a následně připravil gól jistoty pro Roberta Firmina. Jenže oslavné komentáře na jeho výkon zastínila kritika za simulování po kontaktu s Miguelem Lavunem, po němž se svíjel v bolestech na trávníku.

„Neymare, proboha, přestaň s tím. Máme toho po krk,“ komentoval například počínání brazilské hvězdy bývalý elitní kanonýr Alan Shearer.

„Neymar musí mít ten nejnižší práh bolesti na celém mistrovství světa,“ doplnil ironicky držitel Zlaté kopačky z roku 1986 Gary Lineker na Twitteru.

V podobném duchu doprovodil počínání nejdražšího fotbalisty světa irský kouč Martin O’Neill v televizi ITV: „Nechtěl bych ho vidět potom, když dostane u doktora injekci.“

Pozadu pochopitelně nezůstali ani vtipálci na sociálních sítích, kteří obsadili Neymara do celé řady koláží.

Reklama

Související témata: