Hlavní obsah

Brazilci a Chorvaté v problémech. Jedni přišli o Danila, druzí zaplatí miliónovou pokutu

Moskva
Aktualizováno

Dva čtvrfinalisté letošního světového šampionátu ve fotbale se dostali do zapeklitých situací. Zatímco u Brazilců je situace vážnější, když definitivně přišli o záložníka Manchesteru City Danila, který sice s týmem zůstává, ale v Rusku si už stoprocentně nezahraje. Jiné strasti řeší zase Chorvaté, hráči z Balkánského poloostrova se totiž během osmifinále s Dánskem občerstvovali nápojem firmy, která není sponzorem šampionátu, a proto musí uhradit pokutu 70 tisíc švýcarských franků (asi 1,56 miliónu korun) za porušení marketingových práv.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Brazilec Danilo už si na mistrovství světa nezahraje.

Článek

Danilovi pomohlo do základní sestavy zranění Daniho Alvese před šampionátem, ale v prvním duelu proti Švýcarsku si natáhl stehenní sval a v dalších zápasech jej na pravém kraji obrany nahradil Fagner. Ten nejspíš nastoupí i v dnešním čtvrtfinálovém duelu s Belgií.

Více než miliónovou pokutu, která je zatím nejvyšší, jakou disciplinární komise FIFA na mistrovství v Rusku udělila, dostala také švédská reprezentace. Její hráči totiž na zápasech navzdory varování nosili oblečení nepovolených značek.

Chorvaté se kromě flastru dočkali ještě jednoho napomenutí. Brankář Danijel Subašič totiž po penaltovém triumfu nad Dánskem sundal dres a odhalil, že pod ním nosí tričko s fotografií svého kamaráda Hrvoje Čustiče, který v roce 2008 tragicky zemřel na následky zranění při zápase.

Subašič má na tričku kromě fotky i nápis "Navždy". Při dotazu novinářů o den později na Čustiče se gólman na tiskové konferenci rozbrečel. Jenže FIFA zakazuje, aby hráči měli pod dresem trička se vzkazy. Pokud ho znovu oblékne, hrozí Subašičovi pokuta.

Reklama