Hlavní obsah

OBRAZEM: Zavalený fotograf pořídil unikátní snímky radujících se Chorvatů

Euforie propukla naplno. Poté, co Mario Mandžukič vstřelil v prodloužení semifinále fotbalového MS druhý gól Chorvatů proti Anglii, vrhla se na něj smečka radujících se spoluhráčů. Pod těly slavících hráčů se nechtíc objevil i fotograf agentury AFP Yuri Cortez, který tak pořídil unikátní snímky.

Foto: Profimedia.cz

Chorvaté byli po trefě Mandžukiče doslova v extázi. Na střelce (druhý zprava) se sesypali spoluhráči a společně nechtíc zalehli fotografa.

Článek
Fotogalerie

Když ve 109. minutě útočník Mandžukič propálil Pickforda v bráně Anglie, rozhodl se oslavovat u rohového praporku. Okamžitě se k němu připojili i spoluhráči, a společně se dostali až za reklamní bannery, za kterým sídlí fotoreportéři. Rázem se tak mezi slavícími Chorvaty ocitl i Cortez.

"Zrovna jsem si vyměnil objektiv na foťáku, když na mě naběhli. Popadali přese mě. Byl to bláznivý moment, byli radostí úplně bez sebe. Až pak si všimli, že ležím pod nimi," vyprávěl Cortez, jenž se po incidentu stal nečekaným objektem zájmu svých novinářských kolegů.

Na neobvyklou situaci zareagoval mexický fotograf jako profesionál a pokračoval ve focení. Díky tomu získal z bezprostřední blízkosti cenné snímky slavících hráčů i těch, kteří mu pomáhali zpět na nohy. "Ptali se mě, jestli jsem v pořádku. Jeden z nich mi podal objektiv a Domagoj Vida mě políbil," popisoval Cortez.

Díky nenadálé slávě si mohl fotograf dokonce prodloužit pobyt v Rusku, odkud dnes brzy ráno odlétal domů do Mexika. "Říkal jsem mu, že by měl letět až později, protože ta událost vyvolala velký ohlas a telefon neustále vyzváněl. Ale už se chystal nastoupit na palubu letadla," uvedl šéfkoordinátor agentury AFP na šampionátu Vincent Amalvy, jenž chtěl Corteze poslat na nejbližší trénink Chorvatů. "Ale myslím, že v Mexiku ho po příletu čeká další kolo rozhovorů pro televize a jiná média," dodal s úsměvem.

Reklama