Hlavní obsah

Wimbledon se řezal smíchy. Neymarovo divadlo napodobovaly i hvězdy kurtů

Je to fotbalový génius, o tom není sporu. Popularita brazilské hvězdy Neymara pronikla i na posvátné kurty slavného Wimbledonu. Ovšem asi trošku jinak, než by si pětadvacetiletý útočník přál. Jeho "divadelní kousky", kterými zásoboval fanoušky na světovém šampionátu v Rusku, zaujaly i tenisové hvězdy.

Foto: David Gray, Reuters

Brazilská hvězda Neymar na trávníku.

Článek

S napodobováním útočníka Paris St. Germain se na sociálních sítích doslova roztrhl pytel. Fanoušci pod hashtagem #NeymarChallenge předhánějí, kdo se výstupům hvězdného Brazilce co nejvíce přiblíží. A rozhodně je z čeho vybírat.

Téměř k dokonalosti dotáhl své vystoupení i legendární švédský tenista Jonas Björkman, který bojoval ve wimbledonské čtyřhře v soutěži legend po boku neméně slavného Australana Todda Woodbridge.

Soupeři jim ve třetím kole byli Goran Ivaniševič s Mansúrem Bahramim. A fanoušci se opravdu nenudili. Borci předváděli, že tenis rozhodně nezapomněli, a diváky bavili skvělými výměnami. Ta vrcholná show však měla teprve přijít.

Todd Woodbridge po jedné z výměn trefil nešťastně svého parťáka do zad. A ten předvedl po vzoru brazilské hvězdy dokonalé divadlo. Zprvu se zdálo, že Švéd přejde celou situaci s úsměvem, pak si však vzpomněl na brazilského kouzelníka a začal konat.

S bolestnou grimasou se skácel na zelený pažit a k pobavení diváků se začal válet po kurtu. Navzdory úderu do zad se držel za břicho, následně si dokonce od parťáka z druhé dvojice vyžádal i "resuscitaci".

Bouřlivý smích a aplaus fanoušků na sebe nenechal dlouho čekat. Wimbledon prostě letos bavil po všech stránkách...

Reklama

Související témata: