Hlavní obsah

Stihne Kadlec dva návraty najednou? V reprezentaci je, Sparta ho láká

Praha

Nová éra trenéra Karla Jarolíma dává šanci fotbalistům, kteří v poslední době v reprezentaci nebyli. To je také případ Václava Kadlece. Čtyřiadvacetiletý útočník dánského Midtjyllandu se vrací po roce a půl. Zpátky ho láká i Sparta.

Foto: Scanpix Denmark, Reuters

Václav Kadlec (vpravo) v dresu Midtjyllandu v souboji s Vršajevičem z Osmanlisporu.

Článek
Fotogalerie

Reprezentační trenér Karel Jarolím o výživě.

Naposledy oblékl reprezentační dres loni v březnu, kdy český výběr v Žilině podlehl Slovákům. Dost možná, že během jediného dne teď stihne dva velké návraty. Národní tým hraje ve středu v Mladé Boleslavi přípravu proti Arménii. A středeční půlnoc je rovněž uzávěrkou soupisek pro hlavní soutěž Evropské ligy. Pražská Sparta otevřeně vyhlašuje, že do té doby chce mít svého bývalého útočníka zpátky v kabině.

„Když jsem byl dřív ve Spartě, hodně jsem přemýšlel nad tím, kdo o mě má zájem, kdo mě přijel sledovat. Postupně mi došlo, že nemá cenu se tím zaobírat, dokud se spolu nedohodnou kluby," říká Václav Kadlec.

Není levný, protože do Midtjyllandu přestoupil teprve v lednu z Frankfurtu. Přesto je Sparta připravená Kadlece vykoupit a o jeho přestupu jedná. „Cítím, že je možná správný moment k návratu, ale nechci odněkud utíkat. Na začátku sezóny v Dánsku pravidelně hraju a některé zápasy se mi docela povedly, takže je blbost tlačit silou na odchod," popisuje svou situaci.

Midtjylland v pohárech skončil

Zatímco Letenští budou znovu hrát aspoň Evropskou ligu, Midtjylland do ní nepřešel přes turecký Osmanlispor. „Návrat do Sparty by teď byl krok dopředu, rozumné však jsou obě varianty. Dánové o mě dál stojí, takže jednání nechávám na panu Paskovi," odkazuje Kadlec na svého agenta.

Reprezentace má program jasný. Duel s Arménií je přípravou na nedělní zápas se Severním Irskem v Praze, kterým národní tým otevře kvalifikaci MS 2018 v Rusku.

„Času je málo, ale na to se těžko můžeme vymlouvat. Máme dost kvalitní hráče na to, abychom kvalifikaci zvládli. Minule se také říkalo, že skupinu jasně vyhrají Holanďani - a jak to dopadlo. Teď máme i silné Němce, ale o druhé místo bychom měli hrát," věří Kadlec.

Reklama

Související témata: