Hlavní obsah

Ramínko hanby zatím Krejčího neděsí. V Boloni neplatil ani zápisné

Praha

Povýšil mezi legionáře, poprvé dorazil na sraz fotbalové reprezentace jako hráč Boloni. „V Itálii se mi líbí moc, po fotbalové i životní stránce. Začátek byl hektický, musel jsem si zařídit banku, bydlení, telefon... Teď ale starostí ubývá a vše směřuje k tomu, abych se mohl soustředit už jen na fotbal. A také na italštinu, abych se jazyk naučil a rychle do týmu zapadl,“ líčí záložník Ladislav Krejčí první týdny po přestupu ze Sparty.

Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Na hřišti se adaptoval dobře. Dal gól v poháru, první trefu v lize mu sporně neuznali. Italská média ho zatím chválí. „Já ještě moc nerozumím, takže nevím, co se píše," usmívá se Ladislav Krejčí.

„Pomohlo mi, že jsme přišli spolu s maďarským reprezentantem Ádámem Nagym. Rychle jsme se spřátelili, mohli se o sebe hned od začátku opřít. Teď se přidávají další, i s přítelkyněmi jsme třeba vyrazili na večeři se švédským spoluhráčem Emilem Krafthem. Nacházíme si nové přátele, což je důležité. A když má mužstvo společné jídlo, sedí všichni u jednoho velkého stolu, což mi taky pomáhá, abych se začlenil."

Móda nade vše

Některé zvyklosti jsou jiné než v českých kabinách. „Žádné rituály, ani zápisné jsme neplatili. Kluci nás hned přijali mezi sebe."

Italští fotbalisté naopak dbají na módu a ve většině šaten je hrozbou ramínko hanby, kam spoluhráči vyvěšují oblečení nešťastníka, který podle jejich mínění přišel nejhůře oblečený. „Mě zatím nevyhmátli, ještě tam nikdo nevisel. Je léto, a když se nosí jen trička, nemůže člověk moc zkazit. Horší to může být v zimě, až na sebe dáte víc vrstev. Pak třeba přijde nějaká sranda ohledně ramínka," očekává Krejčí.

Dva šprýmaři předávají tombolu

Z Letné odešel nedlouho před tím, než se do Sparty vrátil Tomáš Rosický. „Teď v létě přišel můj čas. Jsem rád, že jsem toho využil. Zahrát si s Tomášem ve Spartě by bylo skvělé, ale přestoupil jsem do Itálie. Chtěl jsem si zahraniční angažmá zkusit a užívám si to," ujišťuje.

V letenské kabině patřil k vyhlášeným šprýmařům, v Boloni se teprve rozhlíží. „Zatím se do žádných srandiček nepouštím," uculuje se.

Ve Spartě v posledních letech spolu s Jakubem Brabcem na posezónních klubových večírcích tahali čísla v tombole. Teď budou muset funkci někomu předat, protože stoper odešel pro změnu do Belgie. „Někdo se určitě najde. Ve Spartě zůstala spousta kluků, kteří zábavu dělají. Někoho vyberou."

Pro Irům bude třeba přitvrdit

Zábava teď ovšem jde stranou. Po středeční výhře 3:0 v přátelském duelu nad Arménií, k níž Krejčí přispěl gólem a asistencí, národní tým v neděli právě na Letné zápasem se Severním Irskem otevře kvalifikaci MS 2018 v Rusku.

„Dali jsme góly a měli řadu dalších šancí. Byl to však přec jen přátelák, takže nemůžeme lítat v oblacích. Teď nás čeká silný soupeř, nepříjemný v soubojích. Otrávit si to nenecháme. Taky dokážeme přitvrdit a zvládneme to," ujišťuje Krejčí.

Reklama