Hlavní obsah

Iry nejvíc zajímá, proč tvrďák Suchý vyřadil Mchitarjana pro třaskavé derby

Praha
Aktualizováno

Startuje kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2018 v Rusku. Novináře ze Severního Irska, jež v neděli večer nastoupí v otevíracím duelu v Praze na Letné, však momentálně nezajímá ani tak český tým, jako jeho provizorní kapitán. Právě po střetu s Markem Suchým se totiž ve středu zranil Henrik Mchitarjan, letní miliardová posila Manchesteru United z Dortmundu. A to je pro ostrovní média patřičné sousto.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Marek Suchý s kapitánskou páskou reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Jakmile kvalifikační zápasy pominou, Albion se vrhne na sobotní derby Manchester United versus Manchester City. Hvězdný Henrik Mchitarjan, který Rudé ďábly v létě přišel na 42 miliónů eur (zhruba 1,14 miliardy korun), u toho nejspíš nebude. Kapitán Arménie se zranil v souboji s českým stoperem.

„Jak došlo k Mchitarjanovu zranění? A je vám jasné, že možná přijde o manchesterské derby?" vrhli se ostrovní novináři před tréninkem na pražské Letné na Marka Suchého.

„Myslím, že nešlo o žádný tvrdý zákrok. Šlo o rychlou akci a srazili jsme se. Takových soubojů je za zápas spousta. Snad bude Mchitarjan brzy schopný nastoupit, už na to nemyslím," vysvětlil v klidu stoper Basileje.

Jarolím přišel o Frýdka

Také český tým má ze středeční přípravy jednu ztrátu, zranil se Martin Frýdek. „Tím pádem jediným hráčem, který bude muset na tribunu a nevejde se na lavičku, bude asi Zahustel. Hráčů na kraj nám zbylo víc," avizuje trenér Karel Jarolím.

Premiéra proti Arménii (3:0) mu vyšla, teď však půjde již o body. „Samozřejmě moc důležitý zápas. Je to vstup do kvalifikace, navíc doma se soupeřem, který má podobné ambice jako my," říká kouč.

Vstupenky budou k dostání i v neděli od 14:00 na pokladnách sparťanského stadiónu.

„Fanouškům, kteří ještě váhají, bych vzkázal, ať nás určitě přijdou na stadión podpořit. Chceme hrát fotbal pro ně, získat si je přístupem na hřišti, aby byli naším dvanáctým hráčem - a abychom byli všichni na jedné vlně," ujišťuje kapitán Suchý.

Zápas Česká republika - Severní Irsko se hraje v neděli od 20:45 na Letné, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: