Hlavní obsah

Ideální scénář? Skvělý start jako minule, velí kapitán Suchý

Praha

Až se uzdraví, novým kapitánem fotbalové reprezentace nejspíš bude zkušený obránce Tomáš Sivok. A ve hře je pochopitelně stále i Tomáš Rosický, s nímž kouč Karel Jarolím hodlá promluvit, až se Malý Mozart rozehraje po návratu do Sparty. Zatím však národní tým vede s páskou na rukávu jiný stoper Marek Suchý. „Velká čest - a taky velká zodpovědnost,“ cení si nové role obránce Basileje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Marek Suchý (třetí zleva) na tréninku před utkáním se Severním Irskem.

Článek
Fotogalerie

Večerním utkáním se Severním Irskem startuje kvalifikace MS 2018 v Rusku. Jaký je podle vás ideální scénář?

V minulé kvalifikaci jsme těžili ze skvělého startu, to by určitě byl ideální scénář. Teď myslíme především na první zápas, který hned může být jedním z nejdůležitějších.

Je skupina v čele s Německem těžší než v minulé kvalifikaci?

Je to asi srovnatelné. Rozhodně ne nehratelné. Všichni začínáme s nulou, takže uvidíme, jak to dopadne.

Zápas Česká republika - Severní Irsko se hraje v neděli od 20:45 na Letné, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Jak se cítíte jako kapitán?

Velká čest, moc si toho vážím. A taky cítím velkou zodpovědnost za tým. Věřím, že kvalifikaci zvládneme. Není to o tom, kdo je kapitán, ale abychom se prezentovali jako tým a abychom uspěli.

Kam ve skupině řadíte Severní Irsko?

Náš první soupeř je účastníkem posledního mistrovství Evropy, takže určitě vysoko. Je to adept na postup. Němci jsou jasnými favority, další týmy se pak chtějí poprat o start v baráži. A tam patříme i my a Irové.

Co o prvním soupeři víte?

Hrají klasický ostrovní fotbal. Hodně důrazu, góly ze vzduchu po centrech, spoléhají na standardky. Věřím, že informací máme dost a že budeme připravení.

Středeční příprava s Arménií (3:0) vám vyšla, ale každý odehrál jen jeden poločas. Udržíte teď tempo během celého zápasu?

Chceme vycházet z pojetí, které jsme proti Arménii předvedli. Těžko říci, jak bude vypadat kvalifikační zápas. Dokázali jsme si, že to může fungovat, takže nemusíme přemýšlet, jestli tak vydržíme hrát celý zápas.

Co vzkážete fanouškům, kteří se ještě nerozhodli, jestli na Letnou vyrazí?

Ať nás určitě přijdou na stadión podpořit. Chceme hrát fotbal pro ně, získat si je přístupem na hřišti, aby byli naším dvanáctým hráčem - a abychom byli všichni na jedné vlně.

Reklama

Související témata: