Hlavní obsah

Nezkušenost? Kdepak, Jarolím letí do Belgie hledat posily mezi Lvíčaty

Praha

Premiéry nejsou její libůstkou. Česká fotbalová reprezentace vyhrála jediný z posledních pěti zahajovacích zápasů kvalifikace MS a ME (před dvěma lety s Nizozemskem). Bilanci nevylepšil ani trenér Karel Jarolím, který se ve své soutěžní premiéře na lavičce národního týmu dočkal jen bezbrankové remízy se Severním Irskem. Cesta na světový šampionát do Ruska se tak hned na začátku zkomplikovala.

Karel Jarolím o utkání se Severním IrskemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Karel Jarolím o utkání se Severním Irskem

Filip Novák hodnotí zápas se Severním Irskem

Pavel Kadeřábek po utkání se Severním Irskem

Šancí jste si vytvořili poměrně dost, žádnou z nich však neproměnili. Projevila se nezkušenost omlazeného týmu?

Šance nedají i zkušenější hráči, tak bych to neviděl. Tvoříme nové mužstvo, protože odešlo hodně zkušených reprezentantů a nezbývá nám než hrát s těmi, co vybereme. Spíš šlo o to zachovat chladnější hlavu.

Také v minulé kvalifikaci mělo mužstvo v domácích zápasech velké problémy s dobýváním soupeřovy obrany. Není to dlouhodobý problém způsobený nedostatkem kvality?

Nechci se do toho pouštět. Ve druhé půli tam průnikové přihrávky od středových hráčů byly, jen to chtělo lepší zakončení. Budeme prosazovat kombinační fotbal, z něj si pak lze šance vytvářet. Druhá půle ukázala, kudy bychom měli jít.

Nechybí mužstvu také špílmachr, nebo si myslíte, že Darida tuto roli zvládne?

Vypadl nám Dočkal, s nímž jsme počítali. Jsem přesvědčený, že by byl platný. Je schopný dát utajenou přihrávku, což nám ve větší míře chybělo.

Máte kde brát, abyste pro další zápasy kvalifikace nachystal případné oživení kádru?

Uvidíme, v úterý se jedu podívat do Belgie na jedenadvacítku. Možná někoho z Lvíčat vytáhneme. Ale kdokoliv se doma či v zahraničí ukáže v dobrém světle, má dveře otevřené.

Na Letnou dorazilo v neděli večer jen něco přes deset tisíc diváků, atmosféru zachraňovali především bubeníci. Co vy na to?

Nic jsem neslyšel, já bubeníky ani nevnímal. Příjemnější by samozřejmě bylo, kdyby byl plný stadión. Asi je spousta takových, kteří si počkají, jak se kvalifikace bude vyvíjet. Když dobře, tak by pak přišli. Jenže my bychom je potřebovali už teď...

Severní Irsko je pro vás papírově největším soupeřem v bitvě o druhé místo za předpokládaným lídrem Německem. O to je domácí remíza nepříjemnější, že?

Koho by ztráta bodů nemrzela... Musíme dát hlavu nahoru. Horší by bylo, kdybychom šance ani neměli. Je to ztráta, ale je třeba koukat dál. Čeká nás Německo, Ázerbájdžán a poslední podzimní zápas s Norskem. Musíme se pokusit ztrátu napravit.

Jak dopadne druhé vystoupení českých fotbalistů v kvalifikaci MS 2018 na půdě Německa?
Češi v Německu prohrají
71,1 %
Utkání skončí remízou
15,5 %
Češi v Německu vyhrají
13,4 %
Celkem hlasovalo 10890 čtenářů.

Reklama

Související témata: