Hlavní obsah

Weiss odmítl při policejní kontrole dýchnout a skončil ve slovenské reprezentaci

ivi (Bratislava)Právo

Slovenská policie v pondělí obvinila fotbalového reprezentanta Vladimíra Weisse mladšího (27) z ohrožování pod vlivem návykové látky. Trenér slovenské reprezentace Ján Kozák vzápětí Weisse vyřadil z reprezentace pro nejbližší kvalifikační utkání proti Slovinsku a Skotsku.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský fotbalista Vladimír Weiss

Článek

„Jsem z toho smutný, protože Vlada mám jako hráče moc rád. Je to pro nás užitečný, klíčový hráč. Počkám si na výsledky vyšetřování," uvedl Kozák.

Mluvčí bratislavské policie Lucia Miháliková potvrdila, že Weiss řídil v neděli ráno v Bratislavě Mercedes G, když ho zastavila policejní hlídka. Odmítl se podrobit dechové zkoušce na alkohol i odebrání krve. Podle slovenských zákonů, pokud řidič odmítne zkoušku na alkohol, je na něj automaticky vzhlíženo, jako kdyby nafoukal jedno promile, což je trestný čin.

Weiss byl okamžitě zadržen a z cely předběžného zadržení byl propuštěn až v pondělí odpoledne. V luxusním voze mělo být v čase policejní kontroly až deset lidí. Weissův obhájce Juraj Kuráň tvrdí, že jeho mandant vůz neřídil. „Neměl proto důvod, ani zákonnou povinnost podrobit se dechové zkoušce," uvedl obhájce.

Reklama