Hlavní obsah

Jak jinak. Němečtí šampióni dorazili na kvalifikaci s Čechy ozářeni zlatou aurou

Hamburk

Jak symbolické... Zlatí mistři světa dorazili k dalšímu dílu kvalifikace o postup na šampionát v Rusku 2018 se zlatou aurou. Třeba šéf německé obrany Jerome Boateng absentující v posledních zápasech proti Finům a Norům a vracející se nyní do mužstva po zranění po příjezdu do Hamburku zlatým leskem přímo oslňoval. Luxusním zlatými hodinkami na zápěstí počínaje, botami vyšperkovanými zlatými aplikacemi konče. „Naší společnou motivací je obhajoba titulu světových šampiónů, to je pro nás to základní,“ promlouval za sebe i hráče trenér Joachim Löw.

Foto: Profimedia.cz

Trenér německé reprezentace Joachim Löw (vlevo) v debatě s obráncem Jeromem Boatengem.

Článek

Nic jiného než zlato z Ruska pro Němce neexistuje. Před druhým zápasem kvalifikace s českým týmem, který je na programu v sobotu večer v Hamburku, se tím nijak netají.

„Chceme být zase nejlepším týmem světa. Norsku jsme k tomuto cíli vykročili velmi dobře výsledkem, hrou i výkonem, teď chceme i v zápasech s Českou republikou a Severním Irskem v této cestě pokračovat," nepřipouštěl jinou eventualitu, než zisk dalších šesti bodů, manažer německého národního týmu Oliver Bierhoff, když vítal v hotelu Le Meredien hráče, zlatem se lesknoucího Boatenga samozřejmě mezi nimi.

„A protože chceme Světový pohár zase získat, musí být teď naším prvním cílem vítězství ve skupině," doplňoval ho kouč Löw, který vede Němce už v šestém kvalifikačním cyklu.

Přijde čas na změnu?

I proto se už na jeho začátku propírá, zda by měl po skončení smlouvy datované do roku 2018 u německé reprezentace pokračovat, nebo zda nastane čas, kdy už bude změna nutná.

„Někdy může být skutečně vhodné udělat změnu. Pro trenéra i pro mužstvo," připustil ostatně sám Löw, promptně však dodával, že do vzdálené budoucnosti se momentálně nedívá.

„Je pro mě ctí, že jsem trenérem německé reprezentace, ale momentálně pro mě není rozhodně prioritou bavit se vedením svazu o prodloužení smlouvy. Dívám se k mistrovství světa 2018, které je pro mě hlavní motivací," vykládal kouč, který s Němci získal na světovém šampionátu jako hlavní trenér zlato a bronz a na evropském stříbro a dva bronzy.

Motivací nejbližší je ale pro Löwa samozřejmě sobotní zápas s českou reprezentací a následný úterní proti Severním Irům, v nichž se bude muset obejít bez zraněného útočníka Maria Gómeze.

„Ztráta to je, protože podobného hráče momentálně nemáme, neboť Klose a Podolski v reprezentaci skončili. Ale poradím si," vykládal, že řešení nosí v hlavě a o sestavě má víceméně jasno.

Löw velebí kolegu Ancelottiho

Pochopitelně se stoperskou dvojicí z mnichovského Bayernu Boateng - Hummels, kterou i Löw velebí. „Trenér Ancelotti to s nimi vymyslel skvěle, ti dva jsou dnes nejlepší na světě," uznává mistrovský tah italského kouče ve službách mnichovského klubu.

Ostatně, i výpad trenéra Borussie Dortmud Thomase Tuchela podivujícího se, že Löw z nominace vynechal devětadvacetiletého Gonzala Castra, přijal Löw s nadhledem.

„Sleduju ho, nevylučuji, že se do reprezentace zase vrátí. V Dortmundu udělal skutečně výkonnostní pokrok, neboť jeho hra je variabilnější, dynamičtější a pružnější, než tomu bývalo v Leverkusenu, ale nezapomínejte, že konkurence na jeho místo v sestavě je v reprezentaci obrovská," připomínal kouč německého týmu, že on je mužem, který bude rozhodovat, neboť jen on je zodpovědný za to, zda jeho tým bude za dva roky znovu zdobit zlatá aura.

Jak dopadne kvalifikační duel MS mezi Německem a Českem?
Vyhrají Němci
65,4 %
Utkání skončí remízou
11,2 %
Zvítězí Češi
23,4 %
Celkem hlasovalo 4644 čtenářů.

Reklama