Hlavní obsah

Nic než výhra, jinak se tabulka roztrhne. Jarolím čelí přímé výzvě

Ostrava

Situace je vážná. Dokonce natolik, že trenér české fotbalové reprezentace musí již před třetím zápasem kvalifikace mistrovství světa 2018 odpovídat na nepříjemné otázky ázerbájdžánských reportérů. Když ani tentokrát nevyhrajete, budete v ohrožení? „Tak já nepřemýšlím. Snažím se, abychom se co nejlíp připravili. Výsledek nikdo nezaručí, ale jde o to, aby bylo vidět odhodlání, abychom za výsledkem šli,“ ujišťuje Karel Jarolím před večerní konfrontací s Ázerbájdžánem v Ostravě-Vítkovicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím.

Článek
Fotogalerie

Po dvou zápasech máte jen bod, soupeř šest. Cítíte hned na startu kvalifikace větší napětí?

Bylo by smutné, kdybych ho necítil. Napětí je před každým zápasem. Vidíme, jak se skupina vyvíjí. Tabulka by se už mohla roztrhat. Uděláme vše pro to, aby se tak nestalo, aby tři body zůstaly doma.

Musíte bezpodmínečně vyhrát. Co když se to nepovede...?

Takovou věc si nemůžu připustit. Všichni jsme odhodlaní úvod kvalifikace napravit. Věřím, že přijde hodně lidí. Budeme se snažit od první minuty je vtáhnout do zápasu, abychom tři body získali.

Zápas kvalifikace MS se hraje v Ostravě-Vítkovicích od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jasným lídrem skupiny jsou Němci. Berete vzhledem k situaci i Ázerbájdžán jako rovnocenného protivníka v boji o postup?

Mám ve zvyku nepodceňovat nikoho. Výhrou nad Norskem si získali ještě větší respekt, v o to větším střehu musíme být.

Ke vzájemnému zápasu došlo zatím jen jednou. Pamatujete si, jak Češi před sedmi lety s Ázerbájdžánem senzačně prohráli 0:2?

Už jsem tak starý, že bych si to pamatovat nemusel... (smích) Vím, že z naší strany to nebylo podařené. Tehdejší zápas měl ale přece jen jiný charakter, byl čistě přípravný.

Ázerbájdžán vyznává tuhou defenzívu a Norsko porazil díky jediné střele na bránu. Nachystal jste s ohledem na jeho pojetí změny v sestavě?

Reprezentační blok člověk řeší a plánuje v návaznosti dvou zápasů. Nestává se často, aby byl někdo tak efektivní, jako byli Ázerbájdžánci proti Norsku. Naše záměry s tím ovšem nijak nesouvisí. Musíme být ve střehu, jinak nechci předem odkrývat karty.

Potvrdíte aspoň, zda zvolíte ofenzívnější rozestavení?

Zajímavá otázka. Neočekáváte, že vám odpovím...? Na hřišti uvidíte.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články