Hlavní obsah

Hvězda PSG zachraňovala život, ale předvedla i pobuřující gesto. Řešit to bude FIFA

vap, jsvČTKSport.cz

Ukázal se ve dvou rolích. Jako zachránce, ale i coby provokatér. Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) se proto bude zabývat chováním obránce Pobřeží slonoviny Serge Auriera. V utkání kvalifikace mistrovství světa s Mali předvedl pobuřující gesto. Naznačil divákům podříznutí krku.

Aurier zachraňoval život

 
Článek

Krvelačné gesto

Třiadvacetiletý hráč Paris St. Germain tímto gestem po jednom z gólů svého týmu (Salim Coulibaly si do vlastní sítě srazil Aurierův centr) poněkud pokazil předchozí chvályhodný počin v zápase, v němž Sloni vyhráli 3:1.

Aurier výrazně pomohl se záchranou protihráče. Když útočník Moussa Doumbia zůstal po souboji s Laminem Koném bezvládně ležet na trávníku, rychlým zásahem zabránil, aby mu zapadl jazyk. Ostatní se přitom spíše dohadovali se sudím

"Bylo to od něj neuvěřitelné. Po zápase jsem mu byl poděkovat, že takhle zachoval chladnou hlavu," řekl trenér Mali Alain Giresse rozhlasové stanici RMC.

Aurier má jinak pověst problémového hráče. V září byl ve Francii odsouzen k dvouměsíčnímu vězení za napadení policisty. Potíže měl i v klubu PSG. V únoru ho vedení francouzského mistra na pět týdnů vyřadilo z kádru za urážky trenéra Laurenta Blanca a některých spoluhráčů, které zveřejnil na internetu.

Reklama

Související témata: