Hlavní obsah

Petržela si úlety kazí dojem. Jarolím se stále víc ohlíží po slávistech

Praha
Aktualizováno

Hned na startu kvalifikace mistrovství světa 2018 v Rusku se fotbalová reprezentace dostala do problémů. Jen dva body ze tří úvodních zápasů, žádný vstřelený gól, řada zraněných, spousta hráčů z formy... Žádný div, že v nominaci na kvalifikační duel s Norskem a následný přátelák s Dánskem je ještě pět volných míst a seznam náhradníků čítá osmnáct jmen, z nichž bude trenér Karel Jarolím vybírat především.

Karel Jarolím k nominaci na kvalifikaci s NorskemVideo: Sport.cz

 
Článek

Neradostná situace nutí kouče hledat víc náhradních řešení, než je mu milé. Třeba i volat kanonýru Lafatovi, zda by si nerozmyslel konec v reprezentaci, který v létě po neúspěšném EURO ve Francii ohlásil.

Sparťanský kanonýr David Lafata Právu řekl: „Po mistrovství Evropy jsem skončil a to platí. Nic na tom nehodlám měnit. Myslím si, že máme dost kvalitních útočníků. Nevím, jak by ta mimořádná situace, o níž trenér Jarolím mluvil, měla vypadat a jaká by to měla být výpomoc. Reprezentace určitě nestojí na pětatřicetiletém hráči. Nechci také číst polemiky v médiích, jestli na to mám, nebo ne. Toho si užiju dost, co se týká Sparty."

Podle informací Práva ze strahovských kuloárů by se však měl Lafata ještě tento týden sejít s trenérem Jarolímem a manažerem reprezentace Jaromírem Šeterlem. Tuto informaci obě strany nechtěly potvrdit, ale ani ji nevyvracely.

Nových tváří je málo. Výjimkou je záložník Lukáš Droppa, říjnový nováček se v týmu udržel.

„Tomsk není v ruské lize v úplně ideálním rozpoložení, ale Droppa je dravec. Určité výhrady k jeho výkonu s Ázerbájdžánem mám, ale nezklamal mě. Má srdce na správném místě," oceňuje Karel Jarolím.

Pavelka zatím nepřesvědčil

Naopak navrátilec Milan Petržela znovu spadl mezí náhradníky. Nedělním vyloučením na Julisce plzeňský záložník jen připomněl, jak neukázněný je.

„Ještě nad ním popřemýšlím, ale s kázní problémy má. Občas mu to ulítne, já už s ním o tom taky mluvil. Kazí si dobrý dojem. Měl by se nad tím bezpochyby dost vážně zamyslet," říká jasně kouč proslulý svou přísností.

Petržela však není sám. Na čekačce je i David Pavelka, účastník letošního mistrovství Evropy. „Vím, že měl také nějaké zdravotní trable. Jenže v zápasech, které jsme zatím odehráli, mě úplně nepřesvědčil. Proto je mezi náhradníky," vysvětluje Jarolím.

Barák je hodně blízko

Rapidním ligovým vzestupem si o jeho pozornost řekli slávisté. Hned celý čtyřlístek Bílek, Barák, Hušbauer, Zmrhal čeká mezi náhradníky. A třeba mladý Barák by se podobně jako Schick mohl z Lavičkovy jedenadvacítky posunout do áčka.

„Barák dal o sobě vědět, má taky hodně blízko ke konečné nominaci. Je i produktivní, nebojí se toho," říká Jarolím.

Zmrhala povolal již minule a poslal ho na závěr bezbrankového duelu s Ázerbájdžánem. „V klubu teď hraje v poslední době spíš zprava. Zleva mu to asi vyhovuje víc, ale do toho se nechci pouštět. Jak říkám, některá okénka jsme si ještě nechali otevřená," poukazuje trenér.

Náhradníci pro aktuální nominaci:
Brankáři
Jan LaštůvkaKarviná
Obránci
Jiří BílekSlavia
Vladimír CoufalLiberec
Lukáš HejdaPlzeň
Adam HloušekLegia Varšava
Jakub JugasZlín
Záložníci
Daniel BartlLiberec
Antonín BarákSlavia
Ondřej PetrákNorimberk
Josef HušbauerSlavia
Jan KopicPlzeň
David PavelkaKasimpasa Istanbul
Milan PetrželaPlzeň
Jaromír ZmrhalSlavia
Jan SýkoraLiberec
Útočníci
Václav KadlecSparta
Michael KrmenčíkPlzeň
Matěj VydraDerby County

Reklama

Související témata: