Hlavní obsah

Volají z rádia, říkal si talent a nechtěl se nechat napálit. Debut v nároďáku proměnil v hattrick

Berlín

Vrtalo mu hlavou, co se děje, když zaslechl povědomý hlas. Fotbalista Serge Gnabry čekal nějakou legrácku, nechtěl být obětí, ale nakonec vskutku mohl potvrdit formu z jednadvacítky i Werderu Brémy. Hned při své premiéře v německé reprezentaci vstřelil hattrick. Co na tom, že proti slabšímu San Marinu.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Němec Serge Gnabry (8) a Luca Tosi ze San Marina.

Článek

Bude už jen v dobrém vzpomínat, že první pozvánku do národního týmu  považoval za vtip a nevěřil, že mu telefonuje kouč národního celku Joachim Löw.

"Když mi trenér volal, že mě nominuje, tak jsem chvíli přemýšlel, zda je to opravdu on, nebo ne. V poslední době je stále více různých falešných telefonátů z rozhlasových pořadů a jiné podobné vtipy a já nechtěl být další obětí," uvedl Gnabry v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RND.

Avšak Löw a nejen on cítí, že v Gnabrym se rodí nová hvězda. Jednadvacetiletý hráč, jehož otec pochází z Pobřeží slonoviny, fotbalově dorůstal v Arsenalu, kde však nedostal větší příležitost a v létě přestoupil do Werderu Brémy. Tam se ihned zařadil mezi opory a v devíti zápasech vstřelil čtyři góly. Jinak nevýrazný tým drží nad vodou. Už před tím se skvěle ukazoval v německé jednadvacítce.

Zářil i na letních olympijských hrách v Riu, kde výrazně pomohl Německu ke stříbrným medailím.

Proti San Marinu se Löw rozhodl dát mu šanci i v seniorské reprezentaci a Gnabry se podepsal pod výhru 8:0 hattrickem. To se při debutu za Německo povedlo naposledy před 40 lety Dieteru Müllerovi.

Reklama

Související témata: