Hlavní obsah

Stáhl hráči trenky a mazal pod sprchy. Bývalý útočník Teplic předvedl klukovinu

Pireus

Fotbalista Edin Džeko je postrachem obránců. Pálí góly za AS Řím i bosenskou reprezentaci. Na poslední zápas v národním týmu ale bývalý útočník Teplic nebude mít příjemné vzpomínky. V nedělním kvalifikačním duelu o postup na MS 2018 se na půdě Řecka nechal v závěru hlupě vyloučit a navíc jeho tým v páté minutě nastavení přišel o důležitou výhru.

Džeko stáhl trenky soupeři

 
Článek

Incident se odehrál v 79. minutě. Džeko se snažil udržet míč před dotírajícím Papastathopulosem, který se pokoušel všemožně k míči dostat. Nakonec bosenského kanonýra povalil a chtěl mu vyrvat míč z náručí. Ležící Džeko se bránil a nakonec soupeři stáhl trenýrky.

Vzápětí se na hřišti spustila mela, do které se zapojili téměř všichni hráči. Eriksson po poradě s asistenty ukázal druhou žlutou kartu Džekovi a červenou kartu domácímu Kyriakosi Papadopulosovi, který byl ve strkanici nejaktivnější.

"Dostal jsem kartu zcela bezdůvodně. Nechápu to. Rozhodčí říkal, že jsem to celé začal, ale já byl ten, kdo jediný skončil na zemi. Takže nechápu, jak jsem to mohl začít," hájil se Džeko. Třicetiletý forvard se zkušenostmi z Wolfsburgu a Manchesteru City se příští týden může postavit Plzni v dresu AS Řím v Evropské lize.

Řecko po konečné remíze 1:1 udrželo v tabulce skupiny H druhé místo, Bosna na něj z třetí pozice ztrácí tři body.

Reklama