Hlavní obsah

Dejte Vukadinovičovi české občanství. Páník doporučuje rychlonožku reprezentaci

Praha

Dvaatřicet hráčů v prvních pěti zápasech pod svým velením nasadil do bitev nový kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím. Testování tím nekončí, proti Dánsku dnes večer v Mladé Boleslavi přibydou další. V záloze je pak ještě jedna varianta. Dát české občanství Srbovi Vukadinu Vukadinovičovi, který září ve Zlíně. „Typologicky podobného hráče s takovou rychlostí tady nemáme,“ doporučuje svou hvězdu Bohumil Páník, trenér Ševců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vukadin Vukadinovič ze Zlína (vlevo) a plzeňský obránce Radim Řezník.

Článek

Jiní si tak pomáhají běžně, tak proč by naturalizaci zahraničního hráče jednou nemohla využít také česká reprezentace? S nápadem přišel zkušený internacionál Zdeněk Grygera, který nyní působí jako sportovní manažer zlínského klubu. Když Vukadin Vukadinovič potřeboval vyřídit trvalý pobyt, navrhl mu, ať si rovnou zažádá o české občanství.

Soudě podle jeho podzimních výkonů, srbský záložník či útočník by pro nově se tvořící národní tým mohl být posilou.

„Typologicky podobného hráče s takovou rychlostí tady nemáme. Navíc má potenciál se neustále zlepšovat a stát se hlavní hvězdou ligy. Pro nároďák by byl zajímavý hráč. A zápas s Norskem ostatně ukázal, jak to mohou noví kluci oživit. Výsledek udělali hlavně ti, co měli s reprezentací jen žádné nebo velmi malé zkušenosti," doporučuje Vukadinoviče jeho klubový trenér Bohumil Páník v rozhovoru pro oficiální stránky epojisteniliga.cz.

Trenér mu prorokuje velký skok do světa

Svého svěřence chválí prakticky po každém zápase. „Vuky je velice zajímavý hráč. Vidím, že se neustále zlepšuje. Najednou ukazuje na hřišti věci, o kterých jsme ani nemysleli, že je dovede. Dokáže se podřídit danému systému hry a umí se zorientovat ve volném i zahuštěném prostoru. Navíc má výborný přístup," poukazuje kouč Ševců.

Pomalu už počítá s tím, že srbský rychlonožka odejde ze Zlína do většího klubu.

„Vůbec bych se nedivil, kdyby udělal velký skok a šel někam do zahraničí. Je ohromně rychlý a má výtečnou estetiku pohybu, k tomu připočtěte mentální vyspělost a schopnost reagovat na vývoj hry. Zlín tak pro něj rozhodně může být jen jakýmsi mezistupněm na cestě dál," očekává Páník.

Vydá se Vukadinovič do světa již s českým pasem...?

Má Vukadin Vukadinovič co nabídnout českému národnímu týmu?
Ano, podobný hráč nároďáku chybí
92,8 %
Ne, reprezentace se bez něj v pohodě obejde
7,2 %
Celkem hlasovalo 6197 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články