Hlavní obsah

Do nároďáku už nepatřím, má jasno Rosický. Pomoc Jarolímovi ovšem nevylučuje

Praha

Nechce končit, naopak na jaře hodlá znovu obléci rudý dres. Fanoušky tak jistě napadne, zda by se sparťanský záložník Tomáš Rosický (36) mohl ještě objevit také ve fotbalové reprezentaci. Před loňským mistrovstvím Evropy měl také dlouhou pauzu, po pár zápasech se ovšem rychle dokázal chopit dirigentské taktovky. Dlouholetý kapitán však už s návratem do národního týmu kouče Jarolíma nepočítá.

Tomáš Rosický o nároďákuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tomáš Rosický o svém návratu na hřiště

Je možné, že vás ještě někdy uvidíme v reprezentaci?

Cítím, že do nároďáku už nepatřím. Konec v reprezentaci jsem neoznámil jen proto, že jsem nevěděl, jestli po mistrovství Evropy budu v kariéře vůbec pokračovat. A neudělám to ani teď.

Necháváte si tedy otevřená vrátka...?

Kdybych se třeba dostal do velmi dobré formy, kluci zároveň měli zdravotní problémy a byl by problém mužstvo sestavit, tak bych eventuální výpomoc zvažoval. Takhle bych to asi nechal. Ale jak říkám, cítím, že už do nároďáku nepatřím.

Návrat do sestavy Sparty ovšem plánujete. Rozsáhlá marodka se jí vyprazdňuje, jaká by tedy měla být na jaře?

Na papíře určitě silnější, ale takhle se to nepočítá. Každý, kdo byl na podzim zdravý, tak hrál. Teď bude mít trenér víc možností složit sestavu. Vše bude na něm.

Jak se vám zamlouvá netradiční nový sparťanský model - váš vrstevník David Holoubek a nad ním hlavní trenér a sportovní ředitel Tomáš Požár?

Nezvyklý model to asi je, ale my hráči se musíme věnovat jen tomu, abychom hráli dobře. Na věku trenéra pak podle mě nezáleží. V Německu je spousta mladých, v Anglii zase dokáže titul s Leicesterem vyhrát odepisovaný Ranieri. Věková škála trenérů je velmi široká. Podstatné je, jak dokáží své myšlenky dostat do hráčů a přenést na hřiště. David odvedl skvělou práci v Evropské lize, další šanci si zaslouží.

Sparta je po podzimu v ligové tabulce až třetí. Co říkáte tomu, jak se posilují vaši největší konkurenti Plzeň a Slavia?

Takové věci samozřejmě sleduji. Jenže hráče, které oba kluby koupily, tady nikdo nezná. Musíme si tedy počkat, jak se ukážou na hřišti.

Reklama

Související témata: