Hlavní obsah

Už jsem dospělý, ujišťuje nový kapitán Neymar. Kanárci mohou jako první doletět do Ruska

Sao Paulo

Více než symbolický scénář je nachystaný. Pětinásobní mistři světa se mohou dnes v noci středoevropského času stát prvním postupujícím na světový šampionát 2018 v Rusku. Fotbalisté Brazílie jsou lídry jihoamerické kvalifikace a v duelu s Paraguayí mají první mečbol. Kanárky jako kapitán poprvé povede Neymar, 25letá hvězda Barcelony.

Foto: Andres Stapff, Reuters

Na dres Brazilce Neymara přibude kapitánská páska...

Článek
Fotogalerie

Kouč Tite na věk nehledí. Kapitánem bude Neymar, rozhodl před duelem, po němž chtějí Brazilci slavit.

„Mužstvo nebylo nikdy závislé na Neymarovi. Jsme přece Brazílie. Při plném soustředění je náš tým nejlepší," cituje espnfc.com samotného Neymara.

Na kapitánskou pásku se nicméně mladý útočník Barcelony cítí.

„Už nesbírám žluté a červené karty, čímž jsem zbytečně škodil sobě i spoluhráčům. Časem všichni dospíváme. V současnosti myslím jen na fotbal a jsem lepší v každém aspektu," chválí Neymar sám sebe.

Kouč Tite ho změnil

Zatím jediným jistým účastníkem mistrovství světa 2018 je pořadatelské Rusko. Kanárci jsou na nejlepší cestě stát se prvním postupujícím. Pokud Brazílie v noci v Sao Paulu porazí Paraguay, Ekvádor podlehne Kolumbii a Chile nezabodujete s Venezuelou, budou mít pětinásobní šampióni místenka na MS jistou.

„Víme o tom, ale jsme natolik pokorní, že respektujeme naše soupeře. Musíme hrát naplno. Kouč Tite přišel a aplikoval nějaké novinky. Hráči se až tak neliší - rozdíl je ve způsobu hry. I já jsem se musel změnit, abych se dostal na současnou úroveň," líčí Neymar.

Postup Brazílie je jen otázkou času. Jihoamerickou kvalifikaci vede o sedm bodů před Uruguayí a o osm před Argentinou. Přímo na MS přitom poletí nejlepší čtyři země z této zóny a pátá bude hrát baráž s vítězem z Oceánie.

Reklama

Související témata: