Hlavní obsah

Nový šéf argentinského fotbalu chce mírnější trest pro Messiho

Po dlouhém provizoriu má argentinský fotbal nového šéfa, kterým byl zvolen Claudio Tapia. Ihned po nástupu do funkce si dal za úkol dosáhnout zmírnění trestu pro Lionela Messiho, který za urážení rozhodčího dostal distanc na čtyři soutěžní zápasy v reprezentaci.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Argentinec Lionel Messi vstřelil v utkání kvalifikace o postup na MS 2018 proti Chile z penalty vítězný gól a mohl mít radost. Během utkání se ale často zlobil a nadával rozhodčím.

Článek

"Je nefér a proti pravidlům," komentoval distanc barcelonské hvězdy Tapia. "Situace, v níž jsme ocitli, je částečně způsobena tím, že jsme ztratili zastoupení v jihoamerickém fotbale a ve FIFA. Naším úkolem je obnovit tyhle vazby. Musíme si sednout s předsedou FIFA a také najmout nejlepší profesionály, aby byl ten trest snížen," uvedl Tapia, který vyhrál volby, přestože dosud vedl pouze třetiligový klub Barracas Central. Od 43 hlasujících obdržel 40 hlasů.

Argentinskou asociaci od loňska řídil zástupce dosazený mezinárodní federací FIFA. Po úmrtí dlouholetého předsedy Julia Grondony v roce 2014 se jeho dočasným nástupcem stal Luis Segura, ale loni byl obviněn z podvodu.

Reklama

Související témata: