Hlavní obsah

Borec za 2,6 miliardy! Zůstaň v Sampdorii, dává Jarolím tip Schickovi

Praha

Všichni se ptají, kde skončí Patrik Schick... Humbuk, který v Itálii nastal kolem mladého českého fotbalisty, pochopitelně pozorně sledují i trenéři obou českých reprezentací. Kanonýr Sampdorie Janov by měl v nejbližší době pomoci nejprve áčku v Belgii a hlavně v Norsku. A poté i Lvíčatům na evropském šampionátu v Polsku. „Radit mu nebudu, Myslím, že poradců má dost,“ usmívá se kouč národního týmu Karel Jarolím.

Karel Jarolím doporučuje Patriku Schickovi zůstat v SampdoriiVideo: Sport.cz

 
Článek

Ať si ho klidně třeba Juventus Turín v létě koupí. Nejlepší by ovšem bylo, aby Patrik Schick aspoň formou hostování zůstal v Sampdorii a pravidelně hrál, myslí si reprezentační trenéři. Legionářů, kteří ve svých klubech leští hlavně lavičku, mají totiž povícero.

Českého útočníka si teď předcházejí velké kluby, z čehož by se mu mohla rychle zamotat hlava. „Patrikovo působení v Itálii vidím pozitivně, v každém zápase potvrzuje svůj vzestup. Vnímám samozřejmě také šum kolem něj. Pro mě je ale podstatné, že když s ním průběžně komunikuji, má velkou chuť reprezentovat," líčí Vítězslav Lavička, trenér týmu do 21 let.

„Řekl bych, že Patrikovi není třeba promlouvat do duše, aby z humbuku kolem své osoby nezblbnul. Myslím, že je natolik dobře vedený, že k tomu snad nedojde," přidává se ke kolegovi také Karel Jarolím z áčka.

Má poradců dost, aby se rozhodl správně

Ale stejně. Případný životní přestup by mohl negativně ovlivnit Schickovu koncentraci. „Věřím, že už bude mít otázku angažmá vyřešenou. A že ho to spíš zklidní, takže bude správně nastavený na naše dvě utkání. Hlavně na kvalifikační zápas v Norsku, případně pak na šampionát jedenadvacítek," přemítá Jarolím.

Co Schickovi doporučuje? „Má poradců dost, aby se rozhodl pokud možno správně. Není to v mé kompetenci..." usmívá se kouč českého áčka. „Přestup je vždy s otazníkem. Co vím, je celá řada možností, kam by mohl odejít. Pro něj bude zajímavější, aby nastupoval pravidelně a sbíral zkušenosti. Asi by bylo nejlepší, kdyby zůstal v Sampdorii," míní Jarolím.

Zaplaťte 100 miliónů eur!

Majitel janovského klubu jako by ho slyšel. Massimo Ferrero totiž prohlásil, že Schick zůstane ještě rok v Sampdorii. Nevyloučil však, že formou hostování po velkém letním přestupu.

„Budu upřímný. Zájem má Juventus, Neapol, AS Řím a AC Milán. Plus nějaké zahraniční kluby, na jejichž jména si teď nevzpomenu," jmenuje Ferrero. „Chceme Patrika udržet. A i kdyby odešel, tak součástí dohody bude, aby u nás ještě zůstal, protože se pořád potřebuje rozvíjet," ujišťuje dodal.

Schicka si cení na závratných 100 miliónů eur (2,6 miliardy korun). „Kdo je Schickovi nejblíž? Je to otázka sta miliónů eur. Kdo chce být nejblíž, tak podloží slova činy," směje se Ferrero.

Lavička: Patrikův vývoj je hodně zrychlený

Dnes 21letý odchovanec Sparty se poprvé objevil v letenském áčku právě v Lavičkově éře.

„Nechci tvrdit, že by mě tehdy napadlo, jak rychle se Patrik může v Itálii prosadit. Jeho vývoj je hodně zrychlený. Ale už tehdy se ukazoval jako velmi šikovný. Hodně mu pomohlo hostování v Bohemce, kde hrál pravidelně a posunul se dál. V Itálii překvapuje nás všechny," chválí Lavička.

K jeho Lvíčatům by se Schick spolu s Janktem, Barákem a Součkem měl před šampionátem v Polsku připojit až po splnění povinností v áčku.

Reklama