Hlavní obsah

Teror v Londýně kalí šampiónovi sezónu, soupeři Čechů na tréninku drželi minutu ticha

Brusel

Patří k ikonám belgického fotbalu, ale hraje v Londýně. Před zápasem s českou reprezentací je tak pořádně šokován událostmi v britské metropoli, kde zabíjeli útočící teroristé. „Z Londýna jsem přiletěl. Bohužel tam není klid. Problémy byly už předtím, v Manchesteru, ve Francii... Tam všude musí zasahovat policie,“ líčí hvězdný Eden Hazard z Chelsea, kapitán Belgie. Než Rudí ďáblové zahájili svůj poslední trénink před utkáním s Českem, drželi minutu ticha za oběti posledních útoků z Londýna.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Belgičan Eden Hazard je šokovaný teroristických útoků v Londýně. Kalí mu to radost z úspěšné sezóny, hráč to řekl před zápasem s českou reprezentací.

Článek
Fotogalerie

Před týdnem jste prohráli finále FA Cupu s Arsenalem. V jaké jste přijel kondici?

Měl jsem čas si odpočinout. Byl jsem po skončení klubové sezóny s rodinou v Londýně. Ještě máme před sebou dva zápasy s Českem a s Estonskem. Problém je, že někdo už měl i dovolenou a musí se dostat zpátky do formy. Ale jsme profíci, musíme to zvládnout.

Jste kapitán, ale do mužstva se po dlouhé době vrátil také váš předchůdce Vincent Kompany. Jak bere, že pásku máte vy?

Velice dobře - jinak bychom ho taky vykopli z týmu. (úsměv) Ne, vážně. Vincent je skutečný lídr, má duch kapitána. A když bude třeba, tak promluví. Ale jsme tým, v první řadě tedy jde o týmového ducha.

Čeká vás proti Čechům již 78. reprezentační start, takže se dostáváte do belgické Top 10...

Jsem rád, že jsme takovou porci stihl už v 26 letech. Ale nejde o počet zápasů, hlavní je vyhrát nějaký pohár... Ani 150 zápasů nebude k ničemu, pokud nepovedou k zisku trofeji.

S Chelsea máte anglický titul. Neláká vás přestup do Realu Madrid, s nímž byste měl větší šanci na triumf v Lize mistrů?

Asi měl, když vyhráli její dva poslední ročníky. Ale člověk neví, co se stane během příštích pěti let... Rád bych ještě něco vyhrál, s větším týmem je vždy větší šance. Chci se rozhodně ještě zlepšovat.

Jak hodnotíte letošní sezónu?

Spokojený jsem tak na 80, 90 procent. Úplně spokojený být nemůžu, už jen kvůli tomu, co se stalo v Londýně.

Jak vidíte český tým?

Před několika lety měl výbornou úroveň, teď o něco slabší. Ale pořád svou kvalitu má.

Reklama

Související témata: