Hlavní obsah

Naladit se na Nory, destrukce stranou. Fotbalisté projdou žhavým testem

Brusel

Mise, na jejímž konci bude sobotní veledůležitý kvalifikační duel v Norsku, začala. Fotbalová reprezentace v neděli před polednem nabrala směr Belgie, kde ji v pondělí večer čeká přípravný zápas se tamním výběrem, třetím týmem evropského žebříčku. Zápas se hraje od 20:45. Přímý přenos vysílá ČT2, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Karel Jarolím v Bruselu k přípravěVideo: #ceskarepre

 
Článek
Fotogalerie

„Jsem moc rád, že nás prověří tak kvalitní soupeř. Belgie je absolutní světová špička, zápas může pro náš mladý tým přinést mnoho zkušeností," uvedl trenér Karel Jarolím na nedělní tiskové konferenci na letitém Stadiónu krále Baudouina, kde si české mužstvo vpodvečer zatrénovalo. Do tváří Dočkala a spol. se opíral svěží vítr, ale občas také slunce, které nad Bruselem po propršené sobotě vysvitlo.

Třaskavá atmosféra Čechy nečeká, do ochozů by mělo dorazit přibližně 27 tisíc diváků. To je lehce nad polovinu kapacity stánku s atletickou dráhou, který dříve nesl název Heysel. V roce 1985 se na něm odehrála jedna z největších fotbalových tragédií, kdy před finále tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí mezi Juventusem a Liverpoolem pod prolomenou zdí nalezlo smrt 39 fanoušků.

Belgičané jsou jasným favoritem zápasu, i když těsně před ním přišli o zraněného kapitána Edena Hazarda.

"Nechceme být pasivní. Přeji si, abychom byli také nebezpeční. Samozřejmě záleží, jak si budeme věřit na balónu. Opravdu však nechceme hrát jen destrukci," nastínil Jarolím.

Duel v Norsku je prioritou

V utkání s atraktivním protivníkem plánuje protočit většinu týmu. Po dohodě s Belgičany můžou obě strany střídat libovolný počet hráčů. „Rádi bychom zátěž rozložili, aby nenarušila přípravu na zápas v Norsku, který je pro nás prioritou. Věřím, že se na něj v Bruselu dobře naladíme, to je náš hlavní cíl," řekl Jarolím, který pro zranění musel odepsat Josefa Šurala, Antonína Baráka, o víkendu odpadl i Filip Novák.

Další komplikací je, že kapitán Tomáš Sivok se k výpravě připojil až během pondělí. „Počítáme tedy spíš s tím, že nenastoupí," podotkl Jarolím.

Jeho celku vysekl poklonu trenér Rudých ďáblů Roberto Martínez. Považuje ho za výborný tým, který Belgičany dobře připraví na páteční kvalifikaci s Estonskem. „Češi praktikují dynamický fotbal, jsou na tom dobře technicky. Baví mě sledovat jejich hru," pronesl Martínez.

Češi se po pondělním utkání nevracejí domů, v Bruselu zůstávají až do čtvrtka, kdy se přesunou do Osla. O dva dny později se postaví Norům.

Reklama

Související témata: