Hlavní obsah

Darida se v Belgii rychle vpravil do role kapitána. Některé pasáže byly dobré, cení si

dos, neu, BruselSport.cz

Měl trochu víc starostí než normálně. Legionář z Herty dostal pásku na rukáv a musel se rychle vpravit do role kapitána fotbalové reprezentace. „Je to čest. A jelikož jsem byl kapitánem naposledy někdy v žácích, musel jsem si zjistit, jestli se od té doby něco nezměnilo. Abych hned neudělal nějaké faux pas,“ vysvětluje Vladimír Darida s úsměvem.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Belgičan Kevin De Bruyne a český kapitán Vladimír Darida.

Článek
Fotogalerie

Češi přátelský duel v Belgii 1:2 prohráli, jako dobrý test na sobotní kvalifikaci v Norsku ovšem utkání berou. „Některé pasáže jsme měli dobré, především ony nám jako vodítko pro důležitý zápas posloužit mohou," věří kapitán. „Porážka není nikdy pozitivní. Musíme však vzít v úvahu, proti komu jsme v Bruselu hráli. Proti velkým hvězdám, které jsme v určitých okamžicích také dokázali přehrát," kvituje stoper Tomáš Kalas.

„Stáli proti nám vynikající fotbalisté. Spoustu balónů jsme jim bohužel zbytečně darovali, pak měli díky svojí kvalitě samozřejmě navrch. Ale když jsme se snažili hrát fotbalově již odzadu, dalo se uspět i proti nim. Proto je škoda, že se nám to začalo dařit až v závěru zápasu," lituje obránce Fulhamu.

Kapitán věří, že po krátkém kempu v Belgii odletí národní tým ve čtvrtek do Norska pozitivně naladěný. „Nechtěli jsme jen bránit, snažili jsme se být aktivní. A z napadání také přišel náš vyrovnávací gól," cení si Darida.

Lukaku obtížným protivníkem

Kalas je z druhé nejvyšší anglické soutěže zvyklý na bitvy s ostrovními útočníky. V Bruselu ovšem čelil hned dvěma snajprům z Premier League. „Do ní jsem já jen nakoukl a rozdíl mezi první a druhou ligou je hodně znát. Obtížnějším soupeřem byl určitě Lukaku v prvním poločase než Benteke ve druhém. Lukaku si umí výborně pokrýt míč. Na něj se musí hrát trochu chytřeji," líčí stoper, přes kterého se gólově prosadil Batshuayi.

„Dal si míč na svou slabší nohu, čímž mě docela překvapil. Gólu se tedy samozřejmě dalo zabránit. Stejně tak druhému. Belgičané docela rychle rozehráli roh, po kterém jsme nedokázali pokrýt jejich nejvyššího hlavičkáře Fellainiho," lituje Kalas dvou momentů, které rozhodly o těsné výhře Rudých ďáblů.

Reklama

Související témata: