Hlavní obsah

Jarolím hledá pozici pro Schicka. Na Nory musíme vybrat nejlepší variantu

Brusel

S porážkou se víceméně počítalo, přesto mohli čeští fotbalisté uhrát v Bruselu i lepší výsledek. Podstatná pro ně ovšem bude až sobota, kdy se v kvalifikaci o postup na mistrovství světa představí v Norsku. „Věřím, že nám prospělo zahrát si proti tak kvalitnímu soupeři. Navíc se někteří rozehráli po pauze,“ kvituje trenér reprezentace Karel Jarolím test, který skončil porážkou 1:2.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Trenér české reprezentace Karel Jarolím během utkání v Belgii.

Článek
Fotogalerie

Národní tým až do čtvrtka zůstává v Belgii. Rozložení sil si kouč představoval jinak. „Program nám trochu naruší, že jsme nakonec mohli střídat jen šestkrát. Původně jsme chtěli protočit obě jedenáctky. Teď budeme muset na trénincích dbát, abychom některé hráče nestrhali. A na jiné, co hráli 90 minut, musíme opatrně. V úterý půjde jen o regeneraci, ovlivní to i středeční trénink," poukazuje Karel Jarolím.

Splnil se v pondělí váš zásadní cíl, aby se mužstvo naladilo na Norsko?

Je ještě brzo. Doufám, že i když jsme prohráli, tak nám zápas pomůže, až si ho vyhodnotíme.

A jak ho hodnotíte?

Začátek byl ustrašený, dost laciných ztrát a soupeř chodil do brejků. Postupem času si to sedlo, povedlo se vyrovnat a Schick ještě trefil tyč. Náznaky tam byly. Pochopitelně soupeř má kvalitu, takže jsme některé situace zažehnali na poslední chvíli díky obráncům a brankářům. S tím jsme ale počítali. Jen mě mrzí, že jsme dostali gól ze standardky, to bychom si měli pohlídat lépe. Zvláště Fellainiho, který se prosazuje hlavně hlavou. Pak nám chybělo trochu štěstí, když Souček trefil tyč. Měli jsme i další zajímavé situace a kombinační akce. Budu doufat, že si tempo hry přeneseme do soboty.

Jak jste spokojený se stopery?

Neměli to jednoduché, protože belgičtí hroťáci jsou velmi silní a umí si pokrýt balón. První gól jsme mohli vyřešit lépe, ale co jsem viděl jejich zápasy, tak tam dávali góly podobně. Ve druhé půli už bylo i předskakování, líbila se mi více.

A v Itálii obletovaný útočník Schick?

Začátek taky nic moc, laciné ztráty. Kopat umí, musíme mu najít pozici. Je zvyklý hrát na hrotu ve dvojici, kdy si zabíhá do pravé strany, kde mu to víc vyhovuje. Střídal lepší momenty s horšími.

Dobrý zápas sehrál mladý Souček, že?

Je pracovitý. Chce na sobě dělat, zlepšuje se. Hostování v Liberci mu pomohlo.

Pokud jde o pravý kraj obrany - Kadeřábek, nebo Čelůstka?

Dejte mi pokoj. Samozřejmě mě Čelůstka nezklamal. Je důrazný, je variantou.

Jak se vám líbil Dočkal?

Začátek také nic moc, ale musím říct, že na něm byla cítit chuť. Měl v Číně pauzu, tak se chtěl ukázat. V kombinačních akcích figuroval.

Hraje složení základní jedenáctky roli na sobotu?

Nechtěl jsem se sestavou šachovat, protože jsme se o změně střídání dozvěděli až v den zápasu. Něco jsme si vyzkoušeli, Krmenčíka se Schickem, hru na jednoho a dva útočníky. Věřím, že na Nory vybereme nejlepší variantu.

Reklama

Související témata: