Hlavní obsah

Připoutejte se, prosím! Dramatický let, Jarolím zůstal ledově klidný

Oslo

Jak pohostinná Belgie v minulých dnech byla, tak nevlídně se s českými fotbalisty rozloučila. Sotva kolem páté odpoledne z Bruselu odstartovali směr Oslo, dostalo se jejich letadlo do velkých turbulencí. Naštěstí trvaly jen chvíli, zbytek letu už proběhl klidně a národní tým je od čtvrtečního podvečera v Norsku, kde v sobotu sehraje důležitý duel kvalifikace mistrovství světa.

Foto: Jan Tauber

Tak kde máme kufry, pánové...? Zleva Ondřej Čelůstka, Jiří Pavlenka a Jaromír Zmrhal na letiši po přistání v Oslu.

Článek
Fotogalerie

Kapitán ještě před startem předpověděl, že mírné komplikace přijdou. A hned po startu na ně došlo, až se celý stroj třásl. „Nic moc, hodně nepříjemné turbulence," pozastavoval se bundesligový legionář Pavel Kadeřábek.

„Tohle nic nebylo. Už jsem zažil i horší věci. Mnohem horší. Třeba v Saúdské Arábii, když při přistání bouchly motory a museli jsme zase nahoru," zůstal ledově klidný trenér Karel Jarolím.

Jeho tým si ještě dopoledne naposledy zatrénoval na bruselském Stadiónu krále Baudouina. Pak se rozloučil s hotelem Waerboom na místě bývalé zemědělské usedlosti a následoval přesun do Norska.

Na letišti v Oslu už na mužstvo čekal bezpečnostní manažer FAČR. „Organizace zápasu by tady měla být o něco klidnější než v Bruselu. Tam byly některé organizační záležitosti přece jen divoké," avizoval Martin Synecký.

Reklama

Související témata: