Hlavní obsah

Dva Škodové v Oslu, Krmenčík nabízí lepší bilanci než Dino Koller

Oslo

Útočníci se mu nabízejí. Teď jde o to, aby z nich trenér Karel Jarolím vybral správný trumf. Slávista Milan Škoda dorazil do Osla po životní sezóně. Plzeňský Michael Krmenčík je v národním týmu mimořádně produktivní. A mladý Patrik Schick si úžasným ročníkem v Itálii otevřel dveře do velkoklubů. Fotbalová reprezentace bude večer na Ullevaalu jejich góly potřebovat v kvalifikační bitvě s Norskem.

Milan Škoda před soubojem s NoryVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Karel Jarolím odpovídá novinářům před utkáním s Norskem

Trénink českých fotbalistů v Oslu

Trénink norských fotbalistů před kvalifikací s Českem

Škodové budou večer každopádně v přesile. Za Milanem dorazí bratr Michal. Od dubna je hráčem sousedního Lilleströmu, který sídlí vzdušnou čarou jen 23 kilometrů od stadiónu Ullevaal, kde česká reprezentace nastoupí.

„Sehnal jsem bráchovi lístky a doufám, že se v hotelu aspoň na chvíli potkáme. Jinak zápas jsme spolu až tak neprobírali, z místní ligy moc hráčů v norské reprezentaci není," avizuje Milan Škoda.

Se Slavií získal mistrovský titul, přidal k němu půlenou korunu krále střelců, primát Hráče sezóny a další individuální ocenění. „Jednoznačně nejlepší sezóna v kariéře," libuje si Škoda.

Viktorián trumfuje slavné předchůdce

V reprezentaci je teď spoluhráčem plzeňského kolegy, s nímž se až do posledního kola rvali o mistrovský titul. „Slavia zvládla koncovku líp. V příští sezóně se ale uvidí," vyhrožuje Michael Krmenčík s úsměvem.

Útočník Viktorie se v přípravném utkání v Belgii znovu trefil a nabízí tak úžasnou bilanci. Čtyři góly z pěti zápasů - taková čísla neměl na startu reprezentační kariéry ani nejlepší kanonýr národního týmu v historii Jan Koller, který na první čtyři branky potřeboval šest duelů. Stejně jako Milan Baroš.

„Pokud se na hřiště dostanu, tak věřím, že jsem si nějaký gól ještě schoval. Hlavní ale nejsou góly, ale body. Sám nevím, co se skrývá za mojí bilancí. Asi tým a kluci, kteří mi dovedou šanci nachystat. Těžím z jejich kvality a pak jen uklízím balóny do prázdné branky," culí se zakončovatel, který si z ničeho nedělá vrásky.

Mladík za dva a půl miliardy

Žolíkem největším by pak měl být Patrik Schick. Massimo Ferrero, majitel janovské Sampdorie, si českého mladíka cení na 100 miliónů eur (2,6 miliardy korun) a potvrdil zájem Juventusu, Neapole, AS Řím a AC Milán. Plus nějakých zahraničních klubů, na jejichž jména si nevzpomene...

Právě po reprezentačním srazu má být jasné, zda si člen Lavičkovy jedenadvacítky vybere Nedvědovu Starou dámu, nebo se upíše někomu jinému.

„Nejsem ještě takový hráč, abych národní tým nějakým způsobem táhl. Tlak teď cítím o něco větší a není to úplně snadné," mírní Schick přehnaná očekávání.

Utkání Norsko - Česká republika se hraje v sobotu od 20:45. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.