Hlavní obsah

Nemáme superstar jako Portugalci Ronalda. Hlavu ale nesklopíme, ujišťuje Vaclík

Postup na mistrovství světa v Rusku se pro fotbalovou reprezentaci posunul do oblasti teorie. Ručník do ringu však ještě národní tým nehází. „Obrovská výzva. Nemáme situaci ve svých rukou, ale mužstvo udělá všechno, aby dohrálo kvalifikaci velmi dobře,“ ujišťuje brankář Tomáš Vaclík, který o víkendu v Norsku svými zákroky zachránil aspoň bod za remízu 1:1.

Tomáš Vaclík hodnotí remízu s Norskem.Video: #ceskarepre

 
Článek
Fotogalerie

Karel Jarolím bezprostředně po utkání.

Theodor Gebre Selassie po zápase s Nory.

Tomáš Sivok se vrací k průběhu střetnutí.

Ztráta čtyř bodů na druhé Severní Irsko věští čtyři kola před koncem skupiny C neslavný konec. Vzhledem k vývoji kvalifikace ostatně nejde o žádné překvapení.

„V obou úvodních domácích zápasech jsme jen remizovali. Kvalifikaci jsme nerozehráli dobře a teď se marně snažíme honit lepší umístění. Každopádně nikdo nesklopí hlavu a nebude nic vzdávat. Hrajeme za nároďák! Nikdo nic nevypustí," poukazuje gólman Tomáš Vaclík.

Národní tým se podle jeho názoru musí zvednout kolektivním úsilím. Výrazné osobnosti totiž postrádá.

„Nemáme světové hvězdy z velkých klubů, jako třeba Portugalci mají Cristiana Ronalda. Velikou superstar my nemáme. Zato všichni stojíme při sobě a budeme se podporovat, jak jen to půjde. Musíme se zvednout společně," říká brankář Basileje.

Také Vaclík poukazuje, že národní tým se teprve tvoří. „Po loňském mistrovství Evropy skončila spousta hráčů a všechno si ještě sedá. Myslím, že mužstvo má před sebou budoucnost a že se z toho dostaneme," neztrácí naději.

Na podzim Češi dohrají skupinu zápasy s Německem, v Severním Irsku, v Ázerbájdžánu a se San Marinem.

Reklama

Související témata: