Hlavní obsah

Němcům v Praze nepomohou záložníci Khedira a Gnabry

Aktualizováno

Německé reprezentaci budou v pátečním utkání kvalifikace mistrovství světa v Praze s českým týmem chybět záložníci Sami Khedira a Serge Gnabry. Zatímco evropský šampión do 21 let Gnabry nenastoupí ani o tři dny později proti Norsku, mistr světa Khedira věří, že se do týmu ještě v tomto zápasovém bloku vrátí.

Foto: Phil Noble, Reuters

Serge Gnabry z Hoffenheimu při utkání LM s Liverpoolem.

Článek

Khediru nepustí do zápasu s Čechy bolavé koleno. Hráč Juventusu vynechal středeční přípravu, ale zůstal s mužstvem v péči reprezentačních fyzioterapeutů. "Zápas s Českou republikou jsem vzdal, ale jsem optimista, že v pondělí proti Norsku budu zpátky. Není to nic hrozného," vzkázal Khedira na twitteru.

Dvaadvacetiletý Gnabry si při tréninku národního týmu poranil vazy v levém kotníku. Klubový spoluhráč českého reprezentanta Pavla Kadeřábka v Hoffenheimu už odcestoval ze Stuttgartu, kde se Němci připravují. Trenér Joachim Löw zatím žádnou náhradu nepovolal.

Úřadující mistři světa přijedou do Edenu jako suverénní lídr skupiny C, když vyhráli všech šest dosavadních zápasů se skóre 27:1. Český výběr je třetí s devítibodovou ztrátou na první příčku zajišťující přímý postup, zatímco za druhým Severním Irskem zaostává o čtyři a postup do baráže tak už nemá ve vlastních rukou.

Reklama