Hlavní obsah

Ládík zaklel branku páskem z karate a Darida ji parádně trefil. Bod jsme si zasloužili, želí hráči

Praha

Jsou zklamaní, jasná věc. S bodovým ziskem ze zápasu s Německem se příliš nepočítalo. Když už ale fotbalisté v Edenu vyrovnali, byl bod z měření s mistry světa na dosah. „Zasloužili bychom si ho,“ ujišťuje kapitán Marek Suchý. „A v kvalifikaci by nám hodně pomohl,“ dodává autor gólu Vladimír Darida po těsně porážce 1:2.

Hráči po zápase Česko - NěmeckoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Černá magie vstoupila do hry. A moc nechybělo, aby českému týmu přihrála aspoň bod.

„Ládík při tréninku chodil kolem tyčí a zaklel branky. Nabádal mě, ať se trefím k pravé tyči. Tak jsem ho poslechl," líčí Vladimír Darida s úsměvem, jak mu již den před utkáním připravil půdu masér Vladimír Mikuláš.

Jak takové zaklínání vlastně vypadá...? „Ládík vzal na hřiště černý pásek z karate. Udělal to poprvé, zatím ho z kabiny nikdy nevytáhl," prozrazuje Darida.

Přesto v šatně vládne smutek. Výběr trenéra Jarolíma proti úřadujícím mistrům světa odvedl mimořádný výkon, bodové odměny se však nedočkal.

Pyšní na předvedený výkon

„Prohra s Německem bolí. Zasloužili jsme si minimálně remízu. Můžeme být pyšní na předvedený výkon. Němcům jsme zatápěli," ujišťuje brankář Tomáš Vaclík.

Před druhým inkasovaným gólem byl nejspíš faulován Jankto. Přesto v kabině padají i kritická slova.

„Za stavu 1:1 už jsme měli zápas zremizovat, jedno jakým způsobem. Druhý gól? Školácká chyba! Nemůže se vyčítat klukům, kteří byli míči nejblíž. Měli jsme tam být my, stopeři nebo obránci, kteří jsou zvyklí na bránění standardek a podstupování osobních soubojů. Naivně jsme se postavili," láteří stoper Tomáš Kalas.

„Bojovali jsme, zápas odjezdili a Němcům utkání hodně zkomplikovali. Hráli jsme aktivně, po přestávce jsme měli velmi dobrou defenzivu a vyjížděli do brejků. Měli jsme dost šancí, mohli jsme dát i více branek. Zasloužili jsme si minimálně bod," zdůrazňuje Darida.

Reklama