Hlavní obsah

Málokdo na světě může říct, že měl více šancí než Němci, cení si Kalas

dos, zpSport.cz

Výsledek očekávaný, průběh zápasu nikoliv. Čeští fotbalisté podlehli v kvalifikaci MS 2018 světovým šampiónům z Německa 1:2, předvedeným výkonem ovšem překročili svůj stín. Sporný Hummelsův vítězný gól inkasovali až dvě minuty před koncem. A jasného favorita dokázali přestřílet v poměru 16:11.

Fotbalisté po zápase Česko - NěmeckoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nářky stranou. Sami si mají co vyčítat. „Takový zápas jsme měli zremizovat, jedno jakým způsobem. Jakmile dáme v 78. minutě gól na 1:1 proti Německu, už musíme deset minut dohrát do konce. Tam už musíme nechat vše," láteří stoper Tomáš Kalas.

„Můžeme se třískat do hlavy, že jsme remízu neudrželi. Málokdo na celém světě může říct, že měl více gólových šancí než Německo. My ano. Je aspoň pozitivum, že jsme dokázali přinést na hřiště, co jsme trénovali. Když se připravíme, můžeme hrát s kýmkoliv," poukazuje obránce anglického Fulhamu.

Kapitán rozhodčího nepřemluvil

Spory se vedou o rozhodující gól. Ruští rozhodčí v čele s hlavním Sergejem Karasevem před trefou Matse Hummelse v 88. minutě neodpískali německému stoperovi faul na Jakuba Jankta.

„Sudího jsem se samozřejmě ptal. Blok, díky němuž se Němci dostali do zakončení, se podle mě mohl pískat jako faul. Řekl mi, že zákrok viděl a nebyl tak hrozný. Asi tam něco bylo, ale je to na posouzení rozhodčího. Pískat faul klidně mohl," míní kapitán Marek Suchý.

„Jsem hodně zvědavý, až se na rozhodující situaci podívám na videu. Hummels zablokoval Jankta nejspíš s faulem, protože se pak nemohl chytit hráče. V bundeslize se takové tvrdé bloky pískají," poukazuje německý legionář Vladimír Darida.

„Já se Hummelse snažil navázat, ale už byl nade mnou ve výskoku," lituje autor jediného českého gólu, který nakonec nestačil ani na bod.

„V kvalifikaci by nám přitom hodně pomohl. Teď musíme dát všechno do pondělního zápasu v Severním Irsku," poukazuje Darida na duel poslední naděje v Belfastu.

Reklama

Související témata: