Hlavní obsah

Kouří se mi z hlavy, a ještě jsem nevypnul, culí se záchranář Jarolím

Belfast

Pravé pošmourné ostrovní počasí, alespoň však neprší. Fotbalová reprezentace právě dokončuje trénink na stadiónu Windsor Park v Belfastu, kde se v pondělí utká se Severním Irskem o zachování posledního zbytku naděje v kvalifikaci mistrovství světa 2018. Jen výhra ji českému týmu ponechá. „Doufám, že páteční výkon proti Německu přispěl k zvýšení sebevědomí. Zklamáni jsme výsledkem, ne hrou, kterou jsme se proti mistrům světa prezentovali. Máme na co navázat,“ přeje si trenér Karel Jarolím.

Trénink českých fotbalistů v BelfastuVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Češi už nemají kam couvnout, jejich šance na postup do Ruska jsou minimální. Kvůli kalkulacím ovšem v Belfastu nejsou. Výhra, nebo konec. Snadné počty.

„Nechci teď přemýšlet o říjnovém závěru kvalifikace a souhře dalších výsledků. Hlavně musíme zvládnout pondělní duel," zdůrazňuje kouč.

Na něm pochopitelně bude, s jakou se proti houževnatým Irům vytasí. Jestli zůstane u rozestavení se třemi stopery, které se osvědčilo proti Německu. Nebo jestli vsadí na změnu.

„Zpátky se vracet nechci, musíme se koukat dopředu. Kouří se mi z hlavy, a ještě jsem nevypnul. Hledám co nejlepší způsob hry, který by na Iry platil. Něco převažuje, ale ještě jsem se nerozhodl," usmívá se Jarolím.

Národní tým čeká svým způsobem těžší zápas než proti Německu. Musí vyhrát, a tak by měl víc útočit a tvořit... „Klasické očekávání před zápasem, ukáže se ovšem až na hřišti. Myslím, že nás čeká rozdílné utkání proti pátečnímu zápasu s Němci," říká kapitán Marek Suchý.

Duel Severní Irsko - Česká republika se hraje v pondělí od 20:45 SEČ. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články