Hlavní obsah

Vaclík bere porážku na sebe, kvalifikaci ovšem národní tým ztratil mnohem dřív

Belfast

Zázrak se v Belfastu nestal. Česká reprezentace je již dvě kola před koncem skupiny bez šance postoupit na světový šampionát v Rusku. Fotbalisté ovšem moc dobře vědí, že klíčový byl již zpackaný vstup do kvalifikace. „Dva body z úvodních tří zápasů nebyly ideálním začátkem. Hned na staru se naše vyhlídky nalomily,“ poukazuje brankář Tomáš Vaclík po porážce 0:2 v Severním Irsku.

Foto: Štěpán Černý/FAČR

Smutek českých fotbalistů. Po porážce v Severním Irsku se naděje na postup na MS 2018 rozplynula.

Článek
Fotogalerie

Jarolím o konkurenci na pravém obránci

Trenér národního týmu Jarolím hodnotí výkon Filipa Nováka

Chystali se na nebezpečné standardky Severního Irska. A v Belfastu z nich inkasovali oba góly...

„Se.. mě to hrozně. Hlavně že jsme prohráli se soupeřem, který se soustřeďuje jen na bránění a standardky," prská trenér Karel Jarolím.

„Jsem samozřejmě zklamaný, že jsme právě ze standardek hned dvakrát inkasovali. Zhatilo nám to plány. I po přestávce jsem ještě pořád doufal v kontaktní gól, který by nám pomohl. Nestalo se. Po vápno jsme nehráli špatně, ale v zakončení jsme jaloví. Tak jako většinu kvalifikace," líčí kouč.

Mužstvo tentokrát nepodržel gólman. „Před prvním gólem vyplavali na zadní tyči dva hráči. Zkoušel jsem Evansovi aspoň zmenšit střelecký úhel, ale bohužel balón lízl nade mě... Druhý gól z přímého kopu je určitě můj. Čekal jsem, že vystřelí na druhou stranu. Překvapil mě. Střely na bližší tyč musím chytat!" říká Tomáš Vaclík na rovinu.

Potřebovali by dva Kollery...

„Těžko hodnotit, dostali jsme se do situace, v níž jsme být nechtěli. Góly ze standardek byly vodou na jejich mlýn. Pak už bylo těžké dobývat a překonat jejich val. Irové dobře zhušťovali prostor a potřebovali bychom dva Kollery, abychom se prosadili," líčí trefně záložník Vladimír Darida.

„Velké zklamání. Prohráli jsme a skončili. Nedokázali jsme splnit cíl. Kvalifikaci jsme ale zpackali už dřív, nejvíc nás mrzí domácí ztráty se Severním Irskem a Ázerbájdžánem," vypočítává obránce Filip Novák. „Kdybychom měli o čtyři body víc, byli bychom stále ve hře. Skupina byla hratelná, ale za nás mluví výsledky. A ty byly špatné. Skončili jsme, zase něco musí začít. Máme daleko větší sílu, bohužel v Belfastu jsme ji nepotvrdili. Ani v předchozích zápasech. Škoda," dodává Novák.

Reklama