Hlavní obsah

Sparťan Dúbravka v komorním Wembley týral Angličany. V Trnavě bylo větší peklo

Praha

Moc nechybělo, a byl velmi oslavovaným mužem. Brankář Martin Dúbravka dlouho držel parádními zákroky slovenské fotbalové reprezentaci naději na senzaci ve Wembley. Jeho tým sice kvalifikační duel v Anglii nakonec prohrál 1:2, přesto jsou rozjetí Slováci už pouze poslední dva kroky od baráže o postup na MS v Rusku. "Zachytat si ve Wembley je zážitek. Na obrovském stadiónu bylo sedmdesát tisíc lidí. Z tohoto pohledu převládají příjemné pocity, jen škoda, že jsme neuhráli přijatelnější výsledek," líčí letenský gólman v rozhovoru pro sparta.cz.

Foto: John Sibley, Reuters

Slovenský gólman Martin Dúbravka se zlobí při utkání fotbalové kvalifikace o postup na MS 2018 na půdě Anglie.

Článek
Fotogalerie

Angličtí komentátoři z něj byli během zápasu unešení. Slovenský brankář anglické střelce svými zákroky dlouho týral. Atmosféra ve slavném fotbalovém chrámu ho nicméně trochu zklamala.

"Přiznám se, byl jsem trochu překvapený. O tři dny dříve jsme hráli se Slovinskem v Trnavě, kde bylo osmnáct tisíc lidí, a já měl husí kůži. Ve Wembley bylo sedmdesát tisíc lidí - a já stejný pocit neměl. Vlastně mi vůbec nepřišlo, že by na stadiónu lidí bylo tolik, atmosféra nebyla tak vyhecovaná. Samozřejmě, když Anglie dala gól, lidi se ozvali. Ale jinak byli slyšet i naši fanoušci," vypráví Martin Dúbravka, brankář Sparty.

Slováci rychle vedli. Hned ve 3. minutě udeřil Lobotka, o něhož v létě stála Slavia. Dier a Rashford pak skóre otočili, prohra 1:2 na půdě Anglie však rozhodně nezní špatně...

Klíčová bude bitva ve Skotsku

"Mnozí tipovali i vyšší porážku. Ale průběh, zejména v prvním poločase, nasvědčoval, že by výsledek mohl být lepší. Rychle jsme vedli 1:0 a v prvním poločase jsme měli více ze hry, ale Anglie pak vyrovnala dost šťastným gólem ze standardky. Druhý poločas už byl z jejich strany lepší, drželi míč a zatlačili nás. Ale celkově mám pocit, že jsme tam mohli uhrát minimálně bod," lituje gólman.

Příště Slováky čeká klíčový duel ve Skotsku, které je spolu se Slovinskem jejich přímým konkurentem v boji o baráž.

"Je hlavně důležité, že pak Skotové ještě hrají právě se Slovinci, zatímco nás čeká Malta. Závěrečný zápas musíme vyhrát, i když si pamatujeme zápas na Maltě, kde jsme se s nimi pětasedmdesát minut trápili a nemohli vstřelit gól. Se Skotskem každopádně půjde o rozhodující zápas. Pokud tam uhrajeme dobrý výsledek, máme velkou šanci si baráž zahrát," věří Dúbravka.

Reklama

Související témata: