Hlavní obsah

Jarolím: Můj návrat do Slavie? Spekulace se nezakládají na pravdě!

Praha

Smutný závěr kvalifikace. Fotbalová reprezentace má již po minulé porážce v Severním Irsku jistotu, že na světový šampionát do Ruska nevyrazí. Je však třeba ještě dohrát dva závěrečné duely ve skupině, s Ázerbájdžánem v Baku (5. října) a se San Marinem v Plzni (8. října). „Stále je o co hrát. Především o lepší nasazení pro příští kvalifikaci,“ poukazuje trenér Karel Jarolím. Jemu samotnému pak samozřejmě půjde o další setrvání na lavičce národního týmu, které má posoudit výkonný výbor FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Jarolím v akci.

Článek

Kvalifikace je prohraná. O to ještě v jejím závěru půjde?

Musíme ji dojet se ctí. Stále je o co hrát. Rádi bychom v posledních dvou utkáních uspěli a zachovali si šanci, abychom se při losování dostali do druhého koše. Postup na mistrovství světa je samozřejmě ztracený, ale myslím, že každý zápas má svůj význam.

A také se bude hrát o vaše setrvání u reprezentace, ne...?

Tak daleko nekoukám, jestli hraju o angažmá. Uvidíme potom. Budu se snažit udělat maximum, abychom uspěli. Myslím, že to je asi tak všechno, co můžu udělat.

Můžete okomentovat spekulace, že byste se mohl vrátit do Slavie a nahradit tam Jaroslava Šilhavého?

Nesmysl, nezakládají se na pravdě.

V nominaci na závěr kvalifikace jsou zatím jen dva hráči Plzně, Kopic a Krmenčík. Nepřemýšlel jste o dalších, když Viktoria české lize tak jasně dominuje?

Napadají mě různé myšlenky... Musíme si uvědomit, že někteří hráči Plzně se už s národním týmem rozloučili, jiní zase reprezentují Slovensko. Nominace je však stále otevřená. Někteří další, kteří přicházejí v úvahu, v Plzni samozřejmě jsou.

Mezi náhradníky je také sparťan Václav Kadlec. Jak si u vás polepšil dvěma góly vstřelenými Teplicím?

Určitě mě potěšil, hlavně však musí v nastoupeném trendu pokračovat. Nelze přece žít z jednoho zápasu. V jistém věku se o něm mluvilo jako o velkém talentu. A teď má čas ho potvrzovat.

Reklama

Související témata: