Hlavní obsah

AC Milán se znovu hlásí! Jankto zůstává v klidu, dál sní o Londýně

Plzeň

Nenechají ho ani na chvíli v klidu. Už byl v Baku, když k němu den před vítězným duelem národního týmu s Ázerbájdžánem (2:1) dorazila z Itálie další zaručená zpráva. AC Milán se podle Corriere dello Sport v zimě opět pokusí získat českého fotbalistu Jakuba Jankta. Slavný klub měl o 21letého záložníka zájem už v létě, ale Udine nabídku odmítlo s poukazem, že talentovaný hráč není na prodej.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

AC Milán se znovu hlásí! Jiný by měl hlavu v oblacích. Ne tak mladý český záložník.

„Zpráva se mnou nic neudělala. Nemohu ani říci, co se děje a neděje. Jen vím, že z klubů, co o mě mají zájem, je zájem AC Milán nejnižší," líčí Jakub Jankto nevzrušeně v Plzni, kde se národní tým chystá na nedělní kvalifikační duel se San Marinem.

Zatím si pochvaluje, že v létě nikam neodešel.

„Ve hře byly spíše jiné varianty, ale zůstal jsem v Udine. Shodli jsme se s agentem, že bude lepší zůstat do ledna nebo dokonce dalšího léta. Uvidíme, co se bude dít dál. Myslím, že jsem udělal dobře, hraju za Udine všechny zápasy. Musím zachovat jen větší klid v koncovce a být produktivnější," líčí Jankto.

Hlavně Anglie ho hodně láká

Netají, že se dívá spíš za hranice Itálie. Hlavně do Anglie, kde je spojován s Arsenalem.

„Už jsem v Itálii skoro čtyři roky. Chtěl bych změnit zemi a zkusit něco jiného. Rád bych poznal, jak se hraje fotbal v Německu nebo Anglii. Hlavně Anglie mě hodně láká... Chci se naučit perfektně anglicky, poznat tamní kulturu. Kdyby přišla nabídka z Anglie, hlavně z Londýna, byl bych moc rád," usmívá se.

Zájem velkých klubů ho každopádně žene dál. „Nutí mě pracovat dál. Hodně mě těší, když vidím, že je velký přestup blízko. Dávám teď fotbalu všechno," ujišťuje.

Tvrdá liga by mě vychovala, věří

Touha po Premier League má ovšem háček. Dovedete si představit technického hráče subtilnější postavy v nemilosrdných bitvách, jež připomínají válku na trávníku...?

„Právě. Anglická liga má jiné fyzické nároky. Hraje se tam hodně tvrdě a důrazně, což je moje asi zatím největší slabina. Kdybych se přizpůsobil, byl bych úplně jiný hráč. Anglie by mě vychovala," doufá Jankto.

V Udine má na očích nemilosrdného hráče, který soupeři klidně zlomí nohu.

„Rád bych do soubojů chodil jako můj spoluhráč Valon Behrami, který i se žlutou kartou jde do dalšího, jako kdyby chtěl soupeře zabít. Takový hráč jako on ze mě asi nikdy nebude, ale budu se snažit, abych se mu alespoň trochu přiblížil," usmívá se Jankto.

Britskou metropoli si před časem každopádně omrkl. „Londýn se mi líbí, před dvěma lety jsem tam byl na prázdninách. Ale je brzy předbíhat. Budu se ještě snažit něco předvést v Udine."

Reklama

Související témata: