Hlavní obsah

Chorvaté odvolali před klíčovým zápasem kvalifikace MS trenéra

Vedení chorvatského fotbalu ve snaze šokovou terapií zachránit kvalifikaci mistrovství světa odvolalo reprezentačního trenéra Anteho Čačiče a na jeho místo jmenovalo Zlatka Daliče. Čačičovi svěřenci v pátek doma v Rijece pouze remizovali 1:1 s Finskem a v pondělí je v boji o postup na šampionát do Ruska čeká rozhodující zápas na Ukrajině.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Ante Čačič v utkání s Finskem.

Článek

"V posledních čtyřech zápasech jsme získali jen čtyři body. Neměli jsme jinou možnost než sáhnout k tomuhle řešení," uvedl na tiskové konferenci prezident Chorvatského fotbalového svazu Davor Šuker.

Padesátiletý Dalič v minulých třech letech trénoval tým Al Ain ze Spojených arabských emirátů, který loni dovedl do finále asijské Ligy mistrů.

Chorvatští fotbalisté jsou v tabulce skupiny I druzí dva body za vedoucím Islandem, jenž se v pondělí představí na půdě posledního Kosova. Před utkáním na Ukrajině, která je třetí se stejným bodovým ziskem, mají Chorvaté ještě teoretickou šanci na přímý postup na MS, na druhou stranu ale nemusejí v případě remízy postoupit ani do baráže.

Reklama

Související témata: