Hlavní obsah

Jarolím píše analýzu pro výkonný výbor. Pomůže mu poslední kapitola s trpaslíkem?

Plzeň

Poslední zvonění je tady, pánové. Fotbalová reprezentace se nedělním utkáním se San Marinem v Plzni rozloučí s neúspěšnou kvalifikací mistrovství světa 2018 v Rusku. Postup je dávno ztracen, očekáváná výhra pak aspoň potvrdí příslušnost do 2. ligy nově vzniklé Ligy národů, a tudíž i větší šance pro start na mistrovství Evropy 2020. A stále jde také o další setrvání trenéra Karla Jarolíma.

Čeští fotbalisté uzavřou kvalifikaci duelem se San MarinemVideo: Sport.cz

 
Článek

Času už moc nezbývá. V úterý zasedne na Strahově výkonný výbor, aby rozhodl, zda uplatní opci na působení trenéra Karla Jarolíma u národního týmu také pro dvouletý cyklus kvalifikace EURO 2020.

„Vedení reprezentace bude předkládat analýzu právě na úterním jednání výkonného výboru," poukazuje mluvčí týmu Pavel Pillár.

Kouč už musí mít analýzu sepsanou, protože závěrečný duel s trpaslíkem by měl být jeho nejméně podstatnou kapitolou. San Marino ve čtvrtek podlehlo na vlastním trávníku Norsku 0:8 a v utkání s ním lze jen ztratit.

„Vše je jasně dané... Se San Marinem jsme už hráli, jeho výsledky známe. Musíme se připravit, dobře začít, dát góly a pak se pokusit dát jich co nejvíc. Ale máme k soupeři respekt, jde především o koncentraci," ujišťuje kapitán Marek Suchý.

Kouč žádá lepší produktivitu

Reprezentace ve čtvrtek zvítězila 2:1 v Ázerbájdžánu, ale znovu měla mizernou koncovku.

„Hráče nabádáme, aby utkání odehráli s chutí a podložili ji výsledkem. Je třeba soupeře co nejrychleji načít. V Baku bylo šancí dost, ale nakonec jsme dali jen dva góly. Očekávám tedy lepší produktivitu," avizuje Karel Jarolím.

V březnu vyhráli Češi v San Marinu 6:0. Soupeř už tři roky čeká alespoň na remízu a z posledních 27 duelů dal jen tři góly. Reprezentanti se tak těší na plejádu útočných kombinací.

„Něco jsme stihli natrénovat ještě před Ázerbájdžánem, něco v Plzni. Únava po cestě z Baku ještě je, ale ofenzivním tahům se určitě ještě budeme věnovat," slibuje Jarolím.

Šanci dostanou některé méně okoukané tváře. „Hrát nemůže Pepa Hušbauer, který stojí kvůli žlutým kartám. V poli může dojít až ke čtyřem změnám. Rozhodně však chceme zachovat herní součinnost z posledního zápasu," avizuje kouč.

Nedělní duel se San Marinem se hraje v Plzni od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: