Hlavní obsah

Kostarika - Honduras 1:1Fotbalisté Kostariky po remíze s Hondurasem postupují na MS

San José

Fotbalisté Kostariky mají po domácí remíze s Hondurasem 1:1 jistou účast na mistrovství světa v Rusku. Jejich vyrovnávací branku vstřelil v San José až v 5. minutě nastavení Kendall Waston. Hosté do té doby vedli gólem Eddieho Hernándeze.

Článek

Zápas se hrál kvůli tropické bouři o den později a skončil stejně jako březnový duel těchto soupeřů v Hondurasu. I tehdy zachránil Kostariku před porážku obránce z Vancouveru Waston.

Kostaričané se na světový šampionát probojovali popáté a podruhé za sebou. Před třemi lety v Brazílii postoupili překvapivě až do čtvrtfinále, v němž prohráli s Nizozemskem jen na penalty.

Postup ze zóny CONCACAF, v níž hrají týmy ze Severní a Střední Ameriky, si už dříve zajistilo Mexiko. Blízko k němu mají i Spojené státy, jimž v úterý na půdě posledního Trinidadu a Tobago bude stačit i remíza. Honduras bude ve stejný den na dálku bojovat s Panamou o čtvrté místo a úspěšnější z této dvojice se utká s vítězem dvojzápasu Austrálie - Sýrie.

Jistými účastníky mistrovství světa jsou vedle Kostariky a Mexika také Belgie, Německo, Anglie, Španělsko, Brazílie, Japonsko, Jižní Korea, Írán, Saúdská Arábie, Nigérie a pořádající Rusko.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale - severoamerická zóna CONCACAF:
San José: Kostarika - Honduras 1:1 (90+5. Waston - 66. Hernández).

Reklama

Související témata: