Hlavní obsah

Co je to za pitomou otázku? rozčílil se slavný trenér. Teď má máslo na hlavě

Amsterdam/Praha

Zkušeností a nadhledu má trenér nizozemské fotbalové reprezentace Dick Advocaat na rozdávání. Přesto se před dramatickým závěrem kvalifikace o postup na světový šampionát 2018 do Ruska nechal unést a teď to na sociálních sítích schytává ze všech stran.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Trenér nizozemských fotbalistů Dick Advocaat je v nezáviděníhodné situaci.

Článek

Když před víkendem při rozebírání postupových šancí a gólových rozdílů dostal veterán na lavičce Oranje na tiskové konferenci otázku: „A co když Švédové zvítězí nad Lucemburskem třeba 8:0?", zareagoval sedmdesátiletý kouč popuzeně. „Nevyhrají 8:0! Tomu prostě nevěřím. To je ale pitomý dotaz," odsekl poněkud povýšeně.

Sobotní zápas ve Stockholmu ho ale vyvedl z omylu. Skandinávci rozdrtili výběr malého velkovévodství skutečně 8:0, zatímco Nizozemci vyhráli v Bělorusku „jen" 3:1. A to je staví před závěrečným duelem skupiny A, v němž dnes ve 20:45 přivítají v Amsterdamu právě Švédsko, do takřka bezvýchodné situace.

Aby svého soka v tabulce přeskočili a zajistili si alespoň účast v baráži, potřebují "Tulipány" vyhrát rozdílem sedmi branek! Šanci na přímý postup už Nizozemci ztratili.

Ačkoli situace tamního národního týmu není právě růžová, na sociálních sítích se uživatelé Advocaatovým vystoupením baví a označují jej za „tip amatéra." Trenér ale zachovává kamennou tvář a tentokrát, byť před jeho svěřenci stojí zdánlivě neřešitelný úkol, flintu do žita nehází. „Jsme ve složité situaci, ale ještě není konec," věří Advocaat svým borcům.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články