Hlavní obsah

Panamské Nagano! Vymyšlený gól nikdo neřeší, země slaví. Prezident vyhlásil státní svátek

Panama je na nohou. Zahraje si přece na mistrovství světa. Co na tom, že k tomu tamním fotbalistům pomohl vymyšlený gól? To nikdo v zemi neřeší, Panama vyhrála nad Kostarikou 2:1 a teď je důležité úspěch náležitě oslavit. Vše podpořil i prezident Rommel Fernández, když vyhlásil na oslavu postupu státní svátek.

Neregulérní gól fotbalistů Panamy

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Radost fanoušků Panamy

Senzace, jde se slavit. Fotbalová Panama se topí ve štěstí, postoupila na mistrovství světa v Rusku! Vstupenku na turnaj pomohl zajistit panamským fotbalistům guatemalský sudí Lopéz, když chybně uznal vítězům vyrovnávací gól. Míč totiž po závaru skončil na brankové čáře, určitě ji nepřešel celým objemem, což nakonec potvrdily i opakované televizní záběry.

Jenže branka platila a Panama nakonec vydřela vítězství. Zaznamenala tak historický úspěch. Největším triumfem země byl dosud triumf na středoamerickém šampionátu z roku 2009 a dvě druhá místa na Zlatém poháru, tedy na mistrovství Severní a Střední Ameriky.

Země tak trochu připomíná Českou republiku po triumfu na ZOH v Naganu. V Panamě slaví snad všichni. Lidé si užívají radost v ulicích, auta troubí, všichni mají na sobě dresy či v rukou panamské vlajky. Všichni jsou na svůj tým náležitě hrdí.

Reklama

Související témata: