Hlavní obsah

Tenhle tým by na MS asi zářil, ale nikoho z něj v Rusku neuvidíte. Možná se esa ukážou jinde

Praha

O účast na světovém šampionátu v Rusku usilovali marně, plejáda hvězdných fotbalistů bude chybět, protože se svými týmy nezvládla právě uzavřenou kvalifikaci. Nejsou to ledajaká jména. Ale není to poprvé. Kteří borci se tedy budou dívat jen zpovzdálí na boj o titul.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Italská fotbalová legenda mezi tyčemi Gianluigi Buffon vyřazení v baráži oplakala a vzápětí ukončila reprezentační kariéru.

Článek

Švýcarský web 20min.ch z nich dal dohromady tým, který by asi nikde nedělal ostudu. Nechybějí v něm hvězdy Bayernu či Dortmundu, nejvýraznější kolektivní absenci ale představují Italové. I když Nizozemci a Chilané také v nedávné minulosti byli oživením na scéně.

Začněme chybějící hvězdou mezi tyčemi. Gianluigi Buffon ukončil reprezentační kariéru po barážovém nezdaru Italů se Švédy, zůstane tak na úctyhodných pěti účastech na MS. Delší dovolenou může v létě mít i jeho krajan a spoluhráč z Juventusu, obránce Giorgio Chiellini.

V pomyslné základní jedenáctce absentérů by mohl být i další bek Serge Aurier z Tottenhamu, tým Pobřeží slonoviny totiž selhal v poslední bitvě s Marokem. Ani Rakušanům se v boji o Rusko nevedlo, a tak na MS nebude další zadák zvučného jména David Alaba z Bayernu.

Pojďme ke středopolařům. Hned dvě chilská esa budeme v Rusku hledat marně - na listině nešťastníků jsou Alexis Sánchez z Arsenalu i Arturo Vidal z Bayernu. Ani Bosňané se do Ruska neprobili. Z jejich týmu tedy i Miralem Pjanič z Juventusu. Guinea také usilovala o start marně, takže do bojů na MS nezasáhne ani Naby Keita z Lipska. Do této vybrané společnosti se určitě hodí i Nizozemec Arjen Robben, další z hvězd Bayernu.

Své palebné schopnosti na šampionátu nepředvede Gareth Bale z Realu, Wales totiž také neuspěl. Jiný program si na přelom června a července může hledat další ostrostřelec Pierre-Emerick Aubameyang, Gaboňan z Dortmundu.

V základu týmu „nepostupujících" by se určitě neztratil třeba i takový Slovák Marek Hamšík. Jakpak by se vám takový tým líbil?

Jistě by se našla i řada dalších zvučných jmen...

Ale pozor! Možná nezůstanou tahle jména během příštího léta tak úplně stranou. Americká fotbalová federace přišla s myšlenkou uspořádat alternativní turnaj právě během MS pro celky, které neuspěly v kvalifikaci. Kterých týmů by se to mohlo týkat, je jasné už z přehledu výšeuvedených jmen. Ale mimo hru je třeba i Česko... Poslední slovo ovšem může mít FIFA, které by se nemusel líbit jakýkoli významnější turnaj hraný právě v době šampionátu (14. června - 15. července).

Líbilo by se vám, kdyby se hrál větší alternativní turnaj po dobu fotbalového MS?
Ano
56,5 %
Ne
43,5 %
Celkem hlasovalo 4591 čtenářů.

Reklama

Související témata: