Hlavní obsah

Salah opět v slzách. Egyptský klenot se při návratu trefil, Faraoni ale zřejmě balí kufry

Proměnil s přehledem penaltu, vzápětí poklekl a políbil zem. Egyptský klenot Mohamed Salah se vrátil, vstřelil gól. Faraony ale nespasil. Branka z pokutového kopu totiž jen zmírnila porážku s Ruskem (1:3) v úterním duelu v Petrohradě. Po dvou prohrách (0:1 s Uruguayí) je Egypt prakticky bez šance na postup ze skupiny A na mistrovství světa.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Egyptský kanonýr Mohamed Salah se dlouho v utkání MS proti Rusku tvářil nespokojeně.

Článek
Fotogalerie

Celý Egypt se modlil za jeho uzdravení, za návrat do základní sestavy. Pro africkou zemi je útočník Liverpoolu bohem. S ním národní tým padá nebo roste. V úterý večer se Egypťané dočkali, Salah vyběhl proti domácím Rusům od první minuty. Jenže kýžený efekt nepřinesl. Faraoni prohráli i druhý zápas ve skupině.

Salah tak podruhé během krátké doby odcházel z trávníku v Rusku frustrovaný. Prvně před necelým měsícem ve finále Ligy mistrů proti Realu Madrid, ze kterého kvůli zraněnému ramenu odstoupil už v prvním poločase. Včera zase.

Původně vypadalo, že do Ruska ani neodcestuje, s významnou pomocí fyzioterapeutů se dal dohromady. Vzývané vítězství nad domácími nezařídil. Měsíční pauza poznamená i ty nejlepší, Salaha nevyjímaje. Neměl potřebný drajv, šťávu, ani psychické síly, aby průměrný tým dotáhl k úspěchu.

V úvodním poločase se dostal k jedné střele, z otočky pálil vedle. Po přestávce od půlící čáry sledoval, jak se egyptská síť třikrát v krátké době napnula po střelách ruských fotbalistů. Salah dal o sobě vědět až za stavu 0:3, kdy si na hranici šestnáctky vykoledoval faul a hlavní arbitr po konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Salah zvolil tvrdou ránu, Akinfejevovi nedal šanci.

Poté ještě nachystal výtečnou střeleckou pozici pro kolegy z týmu. Víc nesvedl. Spoluhráči, kteří jsou kvalitativně o několik tříd níž než ti z Anfieldu, mu příliš nepomohli. I proto pro Egypt závěrečným duelem ve skupině šampionát na 99 procent skončí. Aby zůstal ve hře, nesmí favorizovaná Uruguay bodovat s outsiderem ze Saúdské Arábie. Což je nejspíš utopie.

Reklama

Související témata: