Hlavní obsah

Zachránění thajští fotbalisté dostali pozvání na galavečer FIFA

Dvanáctka zachráněných malých fotbalistů z Thajska i jejich trenér dostali od mezinárodní federace FIFA pozvánku na zářijový londýnský galavečer spojený s vyhlášením nejlepšího hráče světa. V Moskvě to řekl šéf FIFA Gianni Infantino. Fotbalová federace chlapce původně pozvala do ruské metropole na finálový zápas mistrovství světa, jejich příjezd ale neumožnil zdravotní stav po mnohadenním čekání na záchranu v zatopené jeskyni.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Dvanáctka zachráněných malých fotbalistů z Thajska i jejich trenér dostali od mezinárodní federace FIFA pozvánku na zářijový londýnský galavečer.

Článek

Teď se mohou zato těšit na slavnost "The Best FIFA Football Awards", která se uskuteční 24. září. "A přemýšlíme i o jiných možných aktivitách v Thajsku," doplnil Infantino.

Mladí thajští fotbalisté i jejich trenér byli postupně vyproštěni po dvou týdnech během třídenní záchranné akce, která skončila v úterý. Tým uvázl více než čtyři kilometry od ústí jeskyně 23. června, poté co je v podzemí uvěznila stoupající voda. Záchranáři chlapce objevili 2. července, od té doby je zásobovali potravinami a připravovali evakuaci pomocí speciálního týmu potápěčů.

Reklama

Související témata: