Hlavní obsah

Jako tank! Bolt řádil, dostal nakopáno, dal dva góly, měl další šance

Sydney

Je to stále ještě jen příprava, ale pochybovačům zvolna začíná zavírat ústa. Usain Bolt se zasloužil dvěma góly o vítězství týmu Central Coast Mariners v generálce na start sezóny australské fotbalové ligy. A už zdaleka nepůsobil tak toporně jako při předešlých pokusech po přestupu k fotbalu. Fenomenální jamajský sprinter si připsal své první trefy v profesionálním fotbale.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Usain Bolt ukázal, že to s míčem rozhodně umíVideo: sntv

 
Článek

Osminásobný olympijský vítěz nastoupil v utkání proti druholigovému týmu McArthur South West United poprvé v základní sestavě Mariners a byl vystřídán zhruba čtvrt hodiny před koncem. Góly doprovázené typickým oslavným gestem známým z atletických oválů Bolt vstřelil v 57. a 68. minutě a stanovil konečný výsledek na 4:0.

"Skórovat při debutu v základní sestavě je super. Jsem šťastný, že jsem u Mariners, udělám maximum, abych se dostal do týmu. Je krásné, že můžu ukázat světu, že jsem se zlepšil," uvedl Bolt, jenž je v nejhorším klubu minulé ligové sezóny na zkoušce a zatím nemá smlouvu. Svou budoucnost v klubu by měl řešit s jeho vedením příští týden.

Světový rekordman v běhu na 100 a 200 metrů vstřelil první branku po průniku do vápna levačkou, při druhé profitoval z nedorozumění soupeřova obránce s gólmanem a dorážel do prázdné branky. Ale jako těžko zastavitelný tank se řítil za míčem i v dalších případech. Kromě toho také dostal pořádně nakopáno, jak dokumentuje video ze zápasu.

Mariners sehrají první zápas ligové sezóny 21. října proti Brisbane.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín