Hlavní obsah

Hapal to nebude mít lehké, varují média. Dobrá volba, ale i pryč s Čechúnem, píší fanoušci

Bratislava

Server šport.sk po jmenování Pavla Hapala hlavním trenérem slovenské fotbalové reprezentace konstatoval, že devětačtyřicetiletý rodák z Kroměříže to nebude mít lehké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Hapal na archivním snímku.

Článek

Hapalova volba je však podle šport.sk logická hned z několika důvodů. „Hapal se ve slovenském fotbalu pohybuje s několika přestávkami už od roku 2007, takže ho moc dobře zná. Konec-konců, nejúspěšnější momenty své trenérské kariéry zaznamenal bývalý český a československý reprezentant právě v zemi pod Tatrami," napsal server.

Kromě toho je v současném slovenském áčku až 10 hráčů, kteří prošli přes Hapala v reprezentaci do 21 let nebo na klubové úrovni. „To vše jsou pozitiva, která mluví ve prospěch Pavla Hapala. Na straně druhé je otázkou, zda si po svém příchodu dokáže získat důvěru a přízeň kabiny a získat si v ní respekt. V týmu je totiž několik osobností se silnějším egem," upozornil web šport.sk. „Nebude lehké navázat na předchozí úspěchy. Laťka je postavená vysoko a před Pavlem Hapalem stojí extrémně náročná výzva," dodal server.

Na internetu se ve velkém vyjadřují i slovenští fanoušci, kteří většinou nominaci Hapala schvalují. „Hapal byla asi dobrá a možná i jediná volba," píše Peter. „Věřím, že pod Hapalem budeme hrát výborný útoční fotbal, který vždy prosazoval. Hráče na to máme. Za Kozáka to bylo jen o bránění," domnívá se Ondrej.

Ozvaly se však i kritické hlasy. „Zase Čech musí zachraňovat slovenský fotbal. Ach, jo," píše Igor. „Dá se očekávat, že Češi si budou připisovat naše úspěchy, protože nás bude trénovat Čech," upozornil Karol. „Dejte se vycpat s Čechúnem, na fotbal ani raději nepůjdu," zdůraznil Ján.

Reklama

Související témata: