Hlavní obsah

Plzeň U19 - Řím U19 2:4Je po nadějích. Dva vlastní góly stály plzeňské mladíky postup

Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň do 19 let prohráli na domácím hřišti v posledním utkání základní skupiny UEFA Youth League s AS Řím 2:4 a nepostoupili tak do další fáze této obdoby Ligy mistrů. Západočeši si ve smolném utkání vstřelili dvě vlastní branky a přišli v závěru také o vyloučeného Selnara. Se svým druhým účinkováním v Youth League se tak rozloučili s pěti body a třetím místem ve skupině.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Mladí fotbalisté Říma se radují ze čtvrté trefy v zápase Youth League.

Článek

Bitva vabank. Mladí viktoriáni dobře věděli, že když vyhrají, budou se radovat z postupu. Ale byli to hosté z Říma, kteří jako první zahrozili už po dvaceti sekundách. Brankář Mařík musel dalekonosnou střelu D´Orazia vyrazit na roh.

První gól padl po půl hodině hry, kdy si vlastní gól vstřelil kapitán Plzně Míka. Za pět minut bylo srovnáno. Trasciani ve vápně fauloval Pihrta a střídající Krátký proměnil pokutový kop.

Domácí vstřelený gól nakopl a zásluhou Míky se dostali i do vedení, nicméně Římané srovnali ještě do konce první půle a opět zásluhou vlastní branky. Tentokrát střelu D´Orazia nešťastně tečoval Gabriel.

Hned tři minuty po změně stran padla pátá branka. K nelibosti domácích ji obstaral Riccardi. Svěřenci trenéra Jiřího Žiláka mohli záhy srovnat, ale jmenovec kouče krajní obránce Karel Žilák ve slibné šanci přestřelil.

V poslední desetiminutovce, kdy se domácí snažili srovnat, byl po druhé žluté kartě nejprve vyloučen Selnar a pak v nastaveném čase přidal čtvrtý gól Říma opět Ricardi. Pouť mladých Plzeňanů mládežnickou Ligou mistrů tak skončila v základní skupině, ve které obsadili třetí místo se ziskem pěti bodů.

UEFA Youth Leage
Viktoria Plzeň U19 - AS Řím U19 2:4
Branky: 34. Krátký z pen., 40. Míka – 29. vlastní Míka, 41. vlastní Gabriel, 48. Riccardi, 90+2. Riccardi. Rozhodčí: Glova – Kováč, Jekkel (všichni Slovensko). ŽK: Pihrt, Žilák, Selnar, Hezoučký – Trasciani, Marcucci, Cargnelutti. ČK: Selnar.
Plzeň: Mařík – Svoboda, Gabriel, Míka (C), Žilák – Pek (78. Hranáč), Šulc, Uzlík (61. Kraml) – Pihrt (78. Hezoučký), Arzberger (26. Krátký), Selnar.
AS Řím: S. Greco – Parodi, Cargnelutti, Trasciani, Semeraro – Riccardi, Marcucci (C), Pezzella – D'Orazio (90+1. Coccia), Bucri (49. Cangiano), J. F. Greco (80. Chierico).
Tabulka skupiny G
1. Real Madrid550018:615
2. AS Řím630314:179
3. Viktoria Plzeň612311:145
4. CSKA Moskva50235:112

Reklama

Související témata: